Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: West Ham United - Manchester United
United måste studsa tillbaka i London

”Studsa tillbaka” är orden för dagen. Efter förlusten borta mot Young boys i tisdags gäller det nu att studsa tillbaka och bygga vidare på den fina starten i Premier League. United har tre segrar och en oavgjord på de fyra första matcherna.  Många kräver också en vinst borta mot ett svårspelat West Ham som är obesegrade hittills i år. 

Manchester United

Efter den tunga tisdagskvällen i Schweiz är United ute efter att studsa tillbaka och fortsätta på den fina inledningen i ligan. West Ham borta är en svår nöta att knäcka och jag tror att Ole Gunnar Solskjaer mönstrar starkast tänkbara lag. Varane är förmodligen tillbaka i backlinjen från start. I övrigt spelar Shaw, Maguire och Wan-Bissaka som inte är avstängd i Premier League. På defensivt mittfält är det inte helt genomskinligt vilka som startar. Pogba var inte sig själv senast och kanske kommer att vilas. Frågan är också om van de Beek får chansen ytterligare en gång från start eller om Matic kliver in tillsammans med Fred. Till syvende och sist kanske det ändå blir Pogba som tar plats bredvid brasilianaren som jag alltså tror får fortsatt förtroende från start.

Offensivt talar mycket för att Ole fortsätter mönstra Sancho bredvid Fernandes (om han inte vilas till förmån för Pogba till vänster)  och denna gång lär nog även Greenwood gå in i startelvan efter vila senast. Framåt får Ronaldo med stor sannolikhet fortsatt förtroende. United har tagit fina tio poäng på de första fyra PL-matcherna. Som vi alla vet satt dock segern mot Wolves långt inne och borta mot Southampton blev det en poäng. West Ham är knappast sämre än änglar och vargar, snarare tvärtom, och ska det bli ytterligare tre poäng krävs ett lyft från de senaste matcherna.

Under veckan har kritiken varit stenhård mot Ole Gunnar Solskjaers taktiska manöver efter utvisningen mot Young Boys. Det är alltid lätt att vara efterklok men visst kändes det mycket tveksamt med alla defensiva byten och en ovan trebackslinje som skulle försvara en bräcklig ledning. Det fanns inga offensiva alternativ i andra halvlek. Samtidigt var vi nära att ordna en poäng om inte Lingard hade fått för sig att avsluta med en riktig ”indianare”.

Jesse Lingard gjorde för övrigt succé i West Ham förra säsongen under den tid han var utlånad och kanske får han chansen att spela i morgon och visa att han kan spela fin fotboll även mot ”the Hammers”.

Manchester United Training Session

I övrigt konstaterar vi att Cavani ännu är en bit ifrån spel och även McTominay och Telles rapporteras vara tveksamma på grund av utebliven matchform. Samma gäller Henderson.

Möjlig startelva:

West Ham United

West Ham gjorde en mycket bra säsong i förra årets Premier League och slutade på en fin sjätteplats endast två poäng bakom Chelsea på den sista CL-platsen. I år har David Moyses lag åter igen startat på ett bra sätt och ligger för närvarande på åttonde plats med åtta poäng på fyra matcher. De inledde mycket starkt med två fina segrar borta mot Newcastle och hemma mot Leicester (4-1) men har sedan dippat något med två oavgjorda mot Crystal Palace och Southampton. Klart är ändå att det blir Uniteds tuffaste motståndare hittills då de är obesegrade och ser stabila ut. Michail Antonio saknas visserligen och det gör West Ham klart sämre även statistiskt.

Under veckan bortaslog West Ham Dynamo Zagreb i Europa League med 2-0 bland annat efter ett fint solomål av Declan Rice. Den starke mittfältare har ryktats till United under det senaste året och det talas fortfarande om Rice som ett av Unites stora mål i nästa transferfönster. Anfallaren Michail Antonio fortsätter också vara livsfarlig och stod för ett mål i segern mot Dynamo Zagreb. Han är dock alltså avstängd mot United nu på söndag, något som försvagar West Hams offensiv avsevärt. Möjligen går välbekante Andriy Yarmolenko eller nyförvärvet Nikola Vlašić in i startelvan istället.

Vissa spekulerar i att David Moyes kommer att ställa upp med ett uppställning enligt formationen 3-4-1-2 med Bowen och Benrahma på topp med Fornals lurande bakom. Vid en sådan uppställning väntas också nyförvärvet från Chelsea Kurt Zouma ta plats i backlinjen.

David Moyses var riktigt irriterad vid 3-1-förlusten mot United förra året och hade ett antal synpunkter på felaktiga domslut. Han lär vara mycket sugen på att ta en första seger över United som tränare för West Ham. I övrigt kan vi konstatera att han uttalat sig om att West Ham fortfarande är mycket intresserade av att värva Jesse Lingard till vintern.

Möjlig startelva:

Historik

Manchester United vann förra årets bortamatch mot West Ham med klara 3-1 efter mål av Pogba, Greenwood och Rashford. I hemmamatchen på Old Trafford blev det vinst med 1-0 efter självmål av Dawson. Säsongen dessförinnan 2019/2020 gick det bättre för West Ham som då tog fyra av sex möjliga poäng. Lagen möttes också i FA-cupen förra säsongen där United vann med 1-0 efter mål av Scott McTominay. Överlag har United ett övertag på West Ham genom historien med 69 segrar, 32 oavgjorda och 45 förluster (varav 29 vinster på 49 matcher i Premier League).

Visste ni att…

 • David Moyses inte har lyckats besegra United som motståndarmanager på sju försök sedan han lämnade 2014
 • West Ham har avsevärt mycket bättre statistik när Michail Antonio spelar från start än när han inte spelar från start, vinstprocenten sjunker från 41% till 28%.
 • Frank Lampard Sr. (pappa till Chelsea-Lampard) har spelat 670 matcher för West Ham mellan åren 1967-1985.
 • West Ham har vunnit FA-cupen tre gånger, senast 1980.

Matchinformation

West Ham United
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 5
Tid: Söndagen den 19 september 2021, 15.00
Plats: London Stadium, London
Domare: Martin Atkinson
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Cavani (skadad, eventuellt 22 september)
 • Rashford (axelskadad, tidigast slutet oktober)
 • Amad (lårskadad, mitten oktober)
Tveksamma:

 • McTominay (matchform)
 • Telles (matchform, liten chans)
FORM
V7/8EvertonHTR4-0
V14/8Leeds UnitedHPL5-1
O22/8SouthamptonBPL1-1
V29/8WolvesBPL1-0
V11/9NewcastleHPL4-1
F14/9Young BoysBCL1-2

West Ham United

Skador och avstängningar:

 • Antonio (avstängd, en match)
 • Reid (knä, inget datum)
Tveksamma:

 • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
V7/8AtalantaHTR2-0
V15/8NewcastleBPL4-2
V23/8LeicesterHPL4-1
O28/8C. PalaceHPL2-2
O11/9SouthamptonBPL0-0
V16/9D. ZagrebBEL2-0

United mot West Ham

Totalt:14669-32-45266-184
Borta:7018-22-3099-113
Premier League:5030-13-799-45
SENASTE MÖTENA
O2020-07-22HPL1-1
V2020-12-05BPL3-1
V2021-02-09HFA1-0EF
V2021-03-14HPL1-0
SENASTE BORTAMATCHER
O2018-05-10BPL0-0
F2018-09-29BPL1-3
F2019-09-22BPL0-2
V2020-12-05BPL3-1