Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Efter baksmällan från Wankdorf.

Alla som fortfarande har magkatarr sedan i tisdags, upp med ett långfinger. Och det är alltid samma sak matchen efter ett sådant rejält bottennapp som vi lyckades prestera mot Young Boys, man vill ha hämnd. Förändring. Förbättrig. Precis som efter krysset mot Southampton i ligan har kritiken mot Solskjær från fansen varit massiv. Fel startelva, fel byten, för sena byten, fel taktik. Och precis som efter matchen mot Southampton kan jag inte enbart kritisera Ole för utfallet. Jag tycker inte heller det var rätt väg att överge all offensiv kraft, men det är svårt att vinna matcher med ett tidigt (och helt vansinnigt idiotiskt) rött kort på en försvarare, samtidigt som individuella misstag som Lingards assist till Young Boys avgörande mål sker. Kanske behöver vi inte älta det längre, men jag kan inte hjälpa att det åtminstone lägger en trist skugga över matchen idag. Som vi varit inne på tidigare; vi har fått en drömlottning i CL-gruppspelet, slösa nu för fan inte bort det på imbecilla tabbar och trist defensiv taktik. Vi är (för första gången post-Fergie, i min åsikt) bättre än så.

MEN, ny dag och ny match mot ett ganska hyfsat West Ham. Kan bli en riktigt rolig eftermiddag om vi spelar våra kort rätt. Och här är en mening man aldrig trodde man skulle säga, men David Moyes ser ut att göra ett riktigt bra jobb som manager där. Det jag sett och hört av West Ham hittills den här säsongen är mer än stabilt, och känslan är väl att Moyesy är på väg att göra West Ham till det som Everton var under hans ledning. En solid topp åtta-klubb som i enskilda matcher kan hota vilken toppklubb som helst, med både hyfsad bredd och spets.

Därmed inte sagt att de ska hota oss idag, för efter uppvisningen sist är kravet att vi steamrollar West Ham till en pöl. Jag tror och hoppas därför att Ole fattat detta och kommer med starkast möjliga lag. Offensivt. Hänsynslöst. No jävla mercy. Och samtidigt som jag är så förbannad att jag knappt orkar tänka på grund av tisdagens debacle så kan jag någonstans känna uppskattning för att pressen verkligen är åpå oss nu. Under så många år (hela Van Gaals tid som manager och slutet av Mourinhos i synnerhet) kände jag bara hopplöshet. Blev såklart besviken vid förluster då också, så som man oundvikligen alltid blir, men sällan förvånad. Idag har vi för första gången på många år en trupp jag faktiskt tror på och vars prestation jag har riktiga förväntningar på. Det är en ganska skön skillnad, även om vi kanske inte riktigt är där vi vill vara ännu.

En snabb gissning på dagens elva återstår. Idag krävs som sagt en kraftdemonastration så jag gissar på följande gubbar: De Gea, Shaw, Varane, Maguire, Wan-Bissaka, Fred, Pogba, Sancho, Bruno, Greenwood, Ronaldo. Japp, dilemmat med det defensiva innermittfältet kommer vara ett störningsmoment för mig tills det är åtgärdat, och med en McTominay, som förvisso är med i truppen men nog inte fit för 90 minuter, så kommer det ju alltid krävas kompromisser som kommer leda till att andra spelare inte får komma till sin rätt, i det här fallet Pogba. Skulle också kunna bli Matic tillsammans med Fred givetvis, men det tror jag personligen skulle vara förödande mot ett lag som West Ham, och vi har rent moraliskt inte råd med ett onödigt tapp idag. Dags att sätta sig i respekt.