Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United - Villareal
Mer än en vanlig dag på jobbet!

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer den viktiga hemmamatchen mot Villareal i Champions League. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2021/09/29 23:28

Manchester United – Villarreal

Uefa Champions League, gruppspel 2:6 • 2021-09-29, 21.00 • Old Trafford, Manchester • domare: Felix Zwayer, Tyskland

 

Avspark: 21.00 • Teve: Telia/C More

 

0-1 (53) Alcácer

1-1 (60) Telles

2-1 (95) Ronaldo

Manchester United

De Gea; Dalot, Varane, Lindelöf, Telles, McTominay, Pogba, Sancho, Fernandes, Greenwood; Ronaldo

Avbytare: Heaton, Henderson, Bailly, Fred, Lingard, DaMatic, van de Beek, Cavani, Elanga, Martial

Villarreal

Rulli, Albiol, Torres, Foyth, Alcacer, Parejo, Trigueros, Capoue, Pino, Dunjama, Moreno

Avbytare: Asenjo, Mario Gaspar, Iborra, Estupinan, Dia, Pena, Mandi, Moi Gomez, Pedraza, Iosifov, Filip

Updated: 2021/09/29 23:34
 • 0
 • Share


2021/09/29 23:28
Tack för ikväll!

Tack för uppmärksamheten denna dramatiska kväll. Nu gäller det att få tillbaka vilopuls.

 • 0
 • Share


2021/09/29 23:28
Reaktioner efter matchen

Många ser Ronaldo som räddaren i nöden och det märktes hur lättad Ole Gunnar Solskjaer var efter slutsignal idag. En del fortsätter att kritisera Solskjaer på sociala medier för utebliven spelidé och kallar resultatet för ”bara tur”. De lärde lär tvista vidare.

Danny Webber hyllar (förutom Ronaldo) också Lingard på MUTV och jag måste instämma. Lätt att överdriva betydelsen av hans assist till 2-1 men ändå, helt avgörande för överlevnad i årets CL som jag ser det. Studion i MUTV menar också att vi behöver ytterligare tre vinster för att ta oss vidare och i nästa skede väntar dubbelmöte med Atalanta.

Fernandes pratade med MUTV efter matchen. Han betonar fansens betydelse idag och avslöjar sanningen bakom frisparksvarianten till 1-1 som verkade vara spontan för kvällen. Han hyllar även Ronaldo för hans avgörande påverkan på laget.

Väntar fortfarande på Oles ord men vi får vara nöjda för ikväll.

Updated: 2021/09/29 23:29
 • 0
 • Share


2021/09/29 23:03
Slut 2-1!

Matchen slutar 2-1 till United efter en sanslös dramatik. Rättvist eller inte, viktigt var det.

Efter Villareals ledningsmål var det dystert. Danjuma fortsatte snurra med Dalot och det var riktigt jobbigt att kolla på. Men efter kvitteringen hade United ett par riktigt fina chanser av bland annat Pogba och Sancho. Båda halkar dock i avgörande läge och vi var nog många som hade svårt att sitta still eller hålla tyst i dessa lägen. När Cavani kommer in får även han en mycket fin chans att sätta 2-1 men pannan är riktad fel denna gång.

Personligen ropade jag på Lingard från 59:e minuten och han får några minuter till slut. Och det är faktiskt han som får fram bollen till Ronaldo i sista minuten och såklart CR7 ska göra mål mot Villareal, Mr CL. Innan dess gör han inte mycket ikväll.

Överlag ska vi förstås vara mer än nöjda med tre poäng idag. Ole har fortfarande många saker att fundera på eftersom spelet inte flyter som vi vill. När vi mönstrar en reservbetonad backlinje med Dalot som har problem idag, blir det än mer bryderi. Men vi räknar in tre poäng och hoppas på utveckling för varje vecka som går.

 • 0
 • Share


2021/09/29 22:55
Ronaldo i CL= mål

2-1 i sista minuten från mister CL! Bara att hålla några sekunder till.

Updated: 2021/09/29 23:30
 • 0
 • Share

Snygg frisparksvariant leder till kvittering. Telles får klockren träff.

 • 0
 • Share

0-1 Alcácer

 • 0
 • Share


2021/09/29 21:52
Paus 0-0

Första halvlek består förvånande nog av rätt många målchanser. Tyvärr är det bortalaget som skapar de hetaste. Det finns lite att fundera på för Solskjaer vad gäller formering av backlinje bland annat.

Offensivt finns en del positiva saker att ta med sig, till exempel att Pogba får bollar över Villareals backlinje från och till och även Sancho ser piggare ut än vanligt.

Nu gäller det att komma åter till den form United historiskt har visat från 45:e minuten.

 • 0
 • Share


2021/09/29 21:20
Det var det där med Danjuma…

Som väntat har Danjuma orsakat bryderi i Uniteds backlinje. Så här kan det inte få se ut.

 • 0
 • Share


2021/09/29 21:02
Matchen igång!

Sådär, då var matchen äntligen igång. Det blir en nervös kväll framför tv:n men känslan är god.

 • 0
 • Share


2021/09/29 20:28
Truppen anländer

Nedan kan ni betrakta hur fokus ser ut när spelarna anlände till arenan för en stund sedan. Det är svårt att tolka alla uttryck men koncentrationen tycks finnas på plats. Låt oss hoppas det avspeglas direkt vid start. Pogbas frisyr har också varit en snackis på förhand, nu kan ni själva värdera den också.

Updated: 2021/09/29 20:36
 • 0
 • Share


2021/09/29 20:15
Tankar om dagens startelvor

Det är ganska förväntade elvor som ställer upp för dagen. I United går Pogba in tillsammans med McTominay. Personligen hade jag förväntat mig Fred som störningsmoment till Villareals offensiv idag, men det blir intressant att se vad dessa herrar kan uträtta. Av naturliga skäl får vi då se Sancho framåt till vänster. Om vi behöver byta in offensiv kraft förväntar jag mig Lingard som första val.

I Villareal är det också en ganska förväntat startelva. Starke mittfältaren Danjuma kommer med stor sannolikhet att sysselsätta Uniteds backlinje idag. Vi hoppas att både Dalot och Telles överträffar sig själva.

I införrapporten satte Elias huvudet på spiken och prickade in de flesta startspelarna varav samtliga i Uniteds elva.

Updated: 2021/09/29 21:04
 • 0
 • Share


2021/09/29 19:54
Villareals startelva

Här kommer så Villareals startelva för kvällen

 • 0
 • Share


2021/09/29 19:51
Uniteds startelva

Manchester United ställer upp med en ganska väntat startelva.

Updated: 2021/09/29 19:53
 • 0
 • Share


2021/09/29 18:09
Vilka spelar idag?

Det blir en tuff match idag för Uniteds försvar när tre ordinarie backar saknas. Det krävs kanske att Telles och Dalot överträffar sig själva (för de spelar väl tillsammans med Varane och Lindelöf). På mittfält är startspelarna Fernandes, Greenwood och Pogba (väl?) givna.

I övrigt spelar väl Mac-Fred eller bör kanske van de Beek få en chans att övertyga? Fred är nog given.

Ett alternativ om Pogba vilas eller flyttar ned är att Sancho spelar. Personligen är jag dock lite inne på att Lingard bör få chansen. Han är i form samtidigt som han är allra bäst på Fernandes position. Svårt.

Startelvorna ute om knappt två timmar.

Updated: 2021/09/29 18:12
 • 0
 • Share


2021/09/29 17:59
Oles ord inför match

Här kan ni uppdatera er på Oles ord inför kvällens viktiga drabbning.

 • 0
 • Share


2021/09/29 15:31
Truppen som synts till

Enligt uppgifter från Manchester Evening News har Luke Shaw inte synts till i truppen som anlände till lagets hotell inför kvällens drabbning. Den andra stora nyheten är tydligen att Paul Pogba kommer med en ny het frisyr, om nu det ska hjälpa oss. De som synts till vid hotellet är:

David de Gea, Tom Heaton, Dean Henderson, Victor Lindelof, Raphael Varane, Diogo Dalot, Alex Telles, Eric Bailly, Nemanja Matic, Scott McTominay, Fred, Bruno Fernandes, Donny van de Beek, Juan Mata, Paul Pogba, Jesse Lingard, Mason Greenwood, Jadon Sancho, Cristiano Ronaldo, Edinson Cavani, Anthony Martial.

 • 0
 • Share


2021/09/29 15:03
Mer än en vanlig dag på jobbet!

Onsdagen den 29 september 2021 är mer än en vanlig dag på jobbet för Manchester United, mycket mer. Jag kan tänka mig minst tre större anledningar att tala om kvällen som den viktigaste matchen på lång tid. 

För det första handlar det om att komma tillbaka efter två raka förluster och visa att det tunga ”pappret” också kan leverera irl i stora matcher under press. 

För det andra handlar det om den bedrövliga starten i Champions League och förlusten mot Young Boys. Att sitta med 0 eller 1 poäng vid utebliven seger idag kan vara lika med en återkomst i Europa League, i bästa fall. 

För det tredje så handlar det om motståndet som väntar. Vi har en dyster historia mot spanska lag i europaspel. Förutom förra årets snöpliga finalförlust mot Villareal så har vi endast oavgjorda matcher i tidigare möten. Andra spanjorer som stått i vägen under senare år är Sevilla som slog oss i både CL-åttondel 2018 och EL-semifinal 2020. Däremellan har såklart Barcelona slagit oss ganska klart i CL-kvartsinfal 2019. Sedan vinsten i Stockholm (EL 2017) har alltså spanjacker stått i vägen fyra gånger i de stora cuperna. Det finns knappast något alternativ till seger mot Spanien denna gång. En ytterligare förlust mot den lilla staden Vila-real i provinsen Castellón vore ödesdiger. 

Som vanligt handlar det också om Ole Gunnar Solskjaer. På frågor om vikten av en titel på gårdagens presskonferens svarade han åter lite svepande att ”vi vet vad som krävs av alla inblandade i denna klubb”. Gary Neville har tydligen sagt att United måste vinna något denna säsong eller senast nästa. Att tro på CL-pokalen i år är förstås allt annat än realistiskt även om vi lyckas slå Villareal ikväll. Men att gå vidare från gruppen måste nog ändå betraktas som ett rimligt krav för Ole att förhålla sig till. 

Låt oss nu hoppas att Ronaldo med sin fina statistik mot Villareal och i CL generellt kan bryta den dystra historiken mot Spanien och ge oss en välbehövlig seger. Han om någon bör veta vilka dagar som är något mer än vanliga på jobbet. 

Updated: 2021/09/29 15:04
 • 0
 • Share