Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

UEFA Youth League: Manchester United - Villarreal 1-4
Utklassade av Villarreal

Manchester United spelade under dagen sin andra match i UEFA Youth League. Denna gången välkomnade man Villarreal till Leigh Sports Village i vad man hoppades skulle bli en andra seger på lika många matcher. Så blev inte fallet, istället blev det helt tvärtom. Man blev överkörda av det spanska laget i en match som slutade 1-4.

Neil Wood ställde upp med ett lita annorlunda lag från segern mot Young Boys. Mittbacken Willy Kambwala ersatte Teden Mengi, som var tvungen att kliva av i matchen mot Everton. Även Joe Hugill och Dillon Hoogewerf fick starta dagens match istället för Sam Mather och Charlie McNeill.

Matchen började egentligen på sämsta tänkbara sätt för United, som redan i den femte matchminuten släppte in Villarreals första mål i matchen. Målet i sig kändes det som att man hade kunnat undvika, men efter att Willy Kambwala missat bollen vid ett rensingsförsök så fick Villarreal ett friläge, som man dock inte förvaltade. Avslutet gick nämligen i stolpen, men man fick tag i returen som Joan Torrents enkelt kunde peta in.

En tuff dag på jobbet för Alejandro Garnacho och hans lagkamrater.

Bortalaget fortsatte att ha mycket boll och de farligaste chanserna, och när United väl fick tag i bollen så var det mycket pass i sidled och bakåt. Man lyckades egentligen inte skapa några chanser överhuvudtaget.

I den 22:a minuten så fick Villarreal in sitt 2-0 mål genom Jorge Pascual Medina, även detta efter dåligt försvarsarbete, där det spanska laget ännu en gång gjorde mål via en stolpretur.

Bortalaget fortsatte att ösa på framåt, och i den 29:e minuten fick man återigen utdelning efter ytterligare en tveksam försvarsinsats. Man tappade markeringen helt på en frispark där mittbacken Marlone Foubert var sist på bollen.

När man inte trodde att det kunde bli värre så blev det det. På tilläggstid så gjorde Villarreal 0-4. Målet uppkom efter en klen passning från United-målvakten Radek Vitek som spanjorerna enkelt kunde vinna, och med ett obalanserat försvar så kunde man enkelt få in bollen i Uniteds straffområde där Rodrigo Alonso befann sig och kunde pricka in Villarreals fjärde mål för dagen.

United gick alltså in i halvtidsvilan med ett fyramålsunderläge som det sett till matchbilden kändes omöjligt att vända. Och det visade sig vara rätt.

Man spelade upp sig i den andra halvleken och skapade fler chanser, och till slut fick man in ett reduceringsmål genom Alvaro Fernandez, men närmare än så kom man inte.

Matchen slutade alltså 1-4 till Villarreal och det kändes faktiskt rättvist. Spanjorerna utnyttjade Uniteds misstag samtidigt som man också spelade bättre generellt. Hemmalaget hade också svårt att skapa chanser mot ett bra, organiserat försvar, och om man inte gör mer än ett mål i en ungdomsmatch så vinner man sällan.

Målet

Manchester United – Villarreal 1-4 (0-4)

Uefa Youth League, 29 september 


0-1 (5) Torrents

0-2 (22) Pascual

0-3 (28) Foubert

0-4 (45+2) Alonso

1-4 (72) Alvaro Fernandez (Jurado)


Uniteds lag:

Vitek; Jurado, Kambwala (Bennett 59′), Hardley, Fernandez; Svidersky (Gore 75′), Savage (Mainoo 75′), Hoogewerf (Mather 59′), Shoretire, Garnacho; Hugill (Iqbal 59′)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK