Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Villarreal 2-1
Alltid upp och ner i fotboll

Nätt och jämnt lever trots allt Manchester United fortfarande i Champions League. En seger mot Villarreal, med ett avgörande mål i 95e minuten, var till slut det som skiljde lagen åt på Old under onsdagskvällen. 

Det var allt annat än en behållning som bjöds på under Old Traffords strålkastarljus under gårdagen.

Manchester United fick som väntat problem mot Villarreal men lyckades till slut, genom Cristiano Ronaldo, lösa tre vitala tre poäng i gruppspelet.

Om man förtjänade dem? Tja, ytterst tveksamt. United såg helt bortkomna ut och på det stora hela ingen bra insats. Och det var få ljusglimtar i form av spelare som stack ut. Att David De Gea var Uniteds bäste spelare igår (spanjoren har kanske till och med varit det under hela säsongsinledningen) vittnar så klart om att saker och ting inte var på topp.

Att Ole Gunnar Solskjaer saknade tre fjärdedelar av sin ordinarie backlinje igår var naturligtvis en bidragande faktor till att gästerna kunde hota gång på gång. Men ett par förändringar ska inte behöva göra så värst stor skillnad, kan tyckas.

Diogo Dalot var den som hade det jobbigast, utan att ta till några förstärkande adverb. Villarreals ytter i Danjuma kom ständigt runt längs vänsterkanten och om det berodde på kvalitetsskillnad eller att Dalot hade en usel dag på jobbet låter vi vara osagt.

Och framåt? Tja, den där spelidéen som många skriker efter syntes inte till igår heller. Jadon Sancho var om möjligt den som såg piggast ut bland frontfyran, men det vore samtidigt naivt att säga att engelsmannen gjorde någon fantastisk insats.

Det faktum att Uniteds bägge mål dels kommer efter individuell briljans från Bruno Fernandes och Alex Telles, dels från mer eller mindre ingenstans av Ronaldo, säger en hel del. Solskjaer stod ute på plankan, redo att nästintill trilla ur Champions League-båten, men räddades i absolut sista stund.

Ska United behöva fortsätta spela med icke ordinarie spelare gäller det både att de steppar upp men också att det finns direktiv utifrån. Igår fanns ingetdera och det är en varningsklocka som eventuellt bör tas på allvar, med tanke på att spelschemat under hösten bara blir tajtare och tuffare.

Härnäst väntar Everton och efter det ett (jag avskyr att säga det egentligen) landslagsuppehåll, där Solskjaer och gänget får samla kraft att och ta en funderare på ganska många saker.

Höjdpunkter

Höjdpunkter från matchen finns att se via Manchester Uniteds app.

Solskjaers presskonferens

Det blev en tämligen utdragen presskonferens på grund av översättning till spanska. Nedan går vi hursomhelst igenom vad som sades med Solskjaer på podiet.

  • Hade svårt med deras omställningar, trots att vi hade mycket boll.
  • Skönt att vi hade världens bästa målvakt ikväll (läs idag) i De Gea. Han förtjänar man och the match.
  • Solskjaer fick sedan uppdraget att plocka ut en del från Villarreal som han tycker sticker ut. Norrmannen svarade deras tro och sättet de vågar spela fotboll på.
  • Det blev tufft förra gången mot Young Boys men idag fick vi ett resultat vi är nöjda med. Det är alltid upp och ner i fotboll men laget visar alltid upp en bra anda.
  • Framöver kommer det troligtvis behövas tio till tolv poäng.
  • Ronaldo har gjort sådant förr. Han är så mentalt stark och har ett otroligt fokus. Håller sig alltid lugn när lägena dyker upp.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Svag insats – räddade på övertid

Liket lever efter sent avgörande