Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Solskjaer om Donny-situationen / Rashford tillbaka / Ronaldo nominerad till månadens spelare

Denna fredag har det åter varit presskonferens inför helgens drabbning med Everton. Vi rapporterar om senaste nytt därifrån. Bland annat fick vi höra Ole Gunnar Solskjaer uttrycka sig om Donny van de Beeks tuffa situation och Ronaldos påverkan på laget. Är det till och med så att Ronaldo är den som coachar?

Därutöver kan vi rapportera om att Ronaldo är nominerad till månadens spelare i Premier Leauge och om landslagsuttagningar i U-leden. 

Solskjaer om Donny-situationen

Telegraph sport gör gällande att Donny van de Beek är mycket missnöjd med sin situation i I United. Efter att uppenbarligen ha kokat över på bänken i veckans CL-match så menar tidningen att van de Beek nu kommer att kräva ett tydliggörande av vad United vill med honom.

På dagens presskonferens fick Ole Gunnar Solskjaer frågan om hur han ser på Donny van de Beeks frustration det faktum att han uppenbarligen kastade ett tuggummi ned mot ledarstaben (eller hur var det?). Solskjaer uttryckte förståelse för att alla spelare blir missnöjda när de inte spelare, men betonade att det absolut inte får gå ut över truppen och förta energi.

”Alla måste vara redo och omvandla missnöje till energi när de kommer in, så att de visar mig vad de kan”. Han ville uppenbarligen inte kritisera van de Beek men var tydlig med att spelares missnöjde inte får påverka laget.

Han talade vidare om sin egen roll som super-sub och att det alltid är upp till en manager att hantera missnöjda spelare och se till att de presterar när de får chansen. På något sätt kändes det som att han ville kritisera Donny van de Beek men höll tillbaka.

Rashford tillbaka

Det framgick också från dagens presskonferens att Marcus Rashford är åter i träning med full närkontakt. Det blev aldrig tydligt om han är redo för speltid men helt klart är vår offensiva stjärna nära. Det blir väldigt intressant att följa. Vidare rapporterade Solskjaer att Luke Shaw fortfarande är osäker och att Maguire och Amad ännu är borta. Laget ser trots allt starka ut och är redo.

Nedan finns en statusuppdatering om laget inför lördag.

Solskjaer fick också frågor om hur han ser på att försvarsspelet är sårbart, till exempel i samband med Villarreals starka kontringar senast. Han erkände att laget har mycket att jobba med och att det handlar om så många aspekter av noggrannhet, beslut och annat som måste samspela. Han ville inte peka ut spelare som svaga utan fortsatte betona att alla jobbar hårt i träning.

På frågan om ett rykte att Ronaldo talat om för Solskjer att laget måste flytta bollen snabbare blev Solskajer ganska tyst. ”Vi har inte haft den diskussionen om man säger så”. I övrigt betonade han Ronaldos påverkan på och utanför planen och menade att klubben måste ta hand om honom så han fortsätter prestera på toppnivå.

I övrigt framkom följande på dagens presskonferens:

  • Solskjaer är mycket nöjd med David De Gea även om han också lyfter att övriga målvakter är i bra form
  • Solskjaer uttryckte missnöje med den tidiga speltiden på lördag och såg ingen logik i Uniteds schema i relation till City och Liverpool som får vila till söndag.
  • Solskjaer betonar att laget måste starta som de slutade senast med hög energi och bli bättre och ner noggranna försvarsmässigt

Ronaldo nominerad till månadens spelare

Christiano Ronaldo har börjat så pass bra i Premier League att han finns med som nominerad till månadens spelare i september. Konkurrensen består av hyfsade namn som Salah, Cancelo och Saint-Maximin. Vi noterar också att Solskjaer inte kandiderar som till månadens manager.

Landslagsrepresentanter från U-lagen

I Englands U21-trupp ser vi James Garner. Även tidigare United-spelaren Angel Gomes är uttagen (numera Lille). I U20 ser vi åter igen Uniteds Ethan Laird (utlånad till Swansea) och Teden Mengi.

I Englands U19 återfinns som väntat Shola Shoretire och Will Fish och U18 i sin tur representeras av mittfältaren Daniel Gore och 17-årige vänsteryttern Samuel Mather.

Ethan Gailbraith är uttagen i Nordirlands U21-trupp. Mittfältaren är på lån för närvarande i Doncaster Rovers.

Karantän behövs ej

Martyn Zigler bekräftar tidigare rapporter om att spelare som försvinner på landslagsuppehåll denna gång, inte behöver sitta 10 dagar i hotellkarantän. Transportfrågor är fortfarande inte lösta men det verkar finnas önskemål om privata jetplan bland annat. De kan alltså bli en dyr historia.