Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Everton 1-1
Chansen togs ej

Manchester United hade möjligheten att gå upp i serieledning, och sätta press på sina toppkonkurrenter genom att slå Everton. Man började också bäst, och gick till halvtidsledning med 1-0, men i den andra halvleken kunde Everton kvittera och hade faktiskt också ett avgörande mål inne. VAR räddade dock den sovande linjemannen då målet kom efter en ganska klar offside.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

Släppte in ett mål från friläge, i övrigt gör han mer eller mindre precis det han skall. Bra insats återigen.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Lovande första halvlek, då han hade koll bakåt men också var bra med framåt. Tappade dock offensiven för mycket i halvlek nummer två.

Victor Lindelöf: 7

Återigen en bra insats från svensken, då han mestadels var stabil matchen igenom. Evertons mål kommer efter en totalt misslyckad hörna från Bruno Fernandes, och kan därför inte lastas mittbackarna som var uppe för att försöka göra mål.

Raphael Varane: 7

Se Lindelöf.

Luke Shaw: 5

Såg, precis som många andra, bra ut i första halvlek. Tappade det dock även han i andra, och hans agerande vid kvitteringsmålet är oerhört märkligt, då han lämnar sin position utan att vara i närheten av att bidra centralt.

Scott McTominay: 5

Stod upp för sig och laget matchen igenom. I övrigt hände det för lite kring McTominay idag. Försökte följa med upp i anfallen vid ett antal tillfällen, men fick inte ut mycket av värde.

Fred: 5

Utbytt 70. Jag satt i halvtid och tyckte vi fick se en förhållandevis bra första halvlek från brassen, då han allt som oftast spelade enkelt och vann en del boll. Visst, han hade även där ett par för dåliga aktioner som kunde kostat, men generellt så var det en okej halvlek. I andra halvlek var han (som i princip hela laget), och klenheten han visar i duellen med Gray inför Evertons kvittering kostar honom det godkända betyget. Sjukt nog var det sammantaget ändå ett fall framåt, från en väldigt, väldigt låg nivå.

Mason Greenwood: 5

Visst, Greenwood försöker om och om igen, och han står för hockeyassisten till målet. Problemet är att han utöver det mer eller mindre konstant tog fel beslut. Passningarna satt inte och han tog sig inte till skottlägen. Platsen i elvan kommer vara hotad efter uppehållet.

Bruno Fernandes: 6

En assist. Mottagningen inför framspelningen till målet var fotbollsgodis. Var som vanligt den som försökte och styrde laget mest, men avdrag för den usla hörnan inför kvitteringen.

Anthony Martial: 6

Utbytt 57. Ett mål. Gjorde Uniteds mål, med ett fint avslut från vänsterläge, vilket gör att han klarar godkänt. Men Anthony Martial är fortfarande alldeles för orörlig i spelet utan boll, och får ut för lite av sina enorma dribblingskunskaper. Målet till trots var det sammantaget inte en match som motiverade att han i framtiden skall starta fler matcher.

Edinson Cavani: 6

Utbytt 57. Fick ett bra läge att göra mål, med en fin nick som Pickford räddade.. I övrigt stod han som vanligt för ett gediget arbete, utan att glänsa.

Jadon Sancho: 6

Inbytt 57. En fin framspelning till ett Ronaldo-läge, och hade ytterligare två, tre gånger då han slog sin motståndare och sedan ville kombinera sig vidare. Börjar så sakteliga visa att det finns en stor spelare i kroppen.

Cristiano Ronaldo: 6

Inbytt 57. Kom till ett hyfsat läge, som han sköt en bit utanför. Rörlig i övrigt, utan att skapa nämnvärt.

Paul Pogba: 6

Inbytt 70. Ett par hyfsade kombinationsförsök.