Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Rashford målskytt i träningsmatch / Svårt att vaccinera spelare

Leicester City v Manchester United - Premier League

I dagens nyhetssvep får ni bland annat läsa om att United har spelat en träningsmatch bakom stängda dörrar – där en viss Marcus Rashford nätade två gånger om. Vidare har klubben svårt att vaccinera spelare medan Victor Lindelöf fortfarande är kvar i Manchester.

Rashford målskytt i träningsmatch

Manchester United har under dagen spelat en träningsmatch bakom stängda dörrar. Detta rapporterar bland annat Simon Stone på BBC och Laure Whitwell på The Athletic. Motståndet stod Blackburn Rovers för och United ska ha vunnit med 3–0 efter att Marcus Rashford som säsongsdebuterade (nåväl) gjorde två av målen.

Rashford själv har bekräftat att han spelade ”några minuter” idag.

Två spelare ser ut att missa Leicester-möte

Då både Fred och Edinson Cavani är iväg i Sydamerika och spelar landslagsfotboll – och väntas spela tre matcher vardera – är sannolikheten liten att de båda är tillgängliga mot Leicester den 16 oktober.

Lindelöf kvar i Manchester

Victor Lindelöf blev inte helt oväntat uttagen till den svenska landslagstruppen där han även är lagkapten. Trots att övriga laget har samlats är 27-åringen kvar i Manchester på grund av ”personliga skäl” (läs höggravid fru). Detta rapporterar bland annat Uniteds officiella hemsida.

Svårt att övertala spelare till vaccinering

The Times Martyn Ziegler rapporterar att Manchester United är en av de klubbar som fortsatt försöker övertala delar av spelartruppen till att vaccinera sig mot covid-19.

För en vecka sedan kom uppgifter om att endast 7 av 20 PL-klubbar har lyckats vaccinera över hälften av sin spelartrupp. Klubbar som Leeds och Liverpool närmar sig 100 procent vaccinerade spelare, rapporterar Ziegler.

Glazers säljer fler aktier – utan påverkan

Uniteds ägarfamilj, Glazers, säljer fler aktier i klubben. Detta till ett värde av 9,5 miljoner pund. Det betyder emellertid inte att United som klubb får några pengar eller att ägarfamiljen tappar sin fulla kontroll.

Dortmund vill förlänga med Haaland

Tyska Sportbild rapporterar att Dortmund vill erbjuda United-aktuella Erling Haaland ett nytt kontrakt som nästan dubblar norrmannens lönekuvert. Detta för att de vill se anfallaren stanna i klubben även över nästa säsong. I dagsläget har Haaland en utköpsklausul som träder i kraft efter nuvarande säsong.

Telles gjorde månadens mål

Alex Telles volleymål mot Villarreal har nu utsetts till Uniteds snyggaste mål för september månad.

U23-matcher flyttas

Uniteds reservlag och tillika U23-lag har fått några av sina PL2-matcher flyttade. Kommande spelschema ser ut som nedan:

13 oktober: Sunderland (B) – EFL Trophy, 20.00
16 oktober: Blackburn (H) – PL2, 13.00
20 oktober: Atalanta (H) – UEFA Youth League, 14.00
23 oktober: West Ham (B) – PL2, 16.00
30 Oktober: Tottenham (B) – PL2, 13.00

Butt om att lämna United: ”Nådde vägens slut”

Vi avslutar dagens nyhetssvep med ett lästips. Nicky Butt har för första gången talat ut efter att han lämnade klubben inför säsongen. Intervjun står The Athletics Andy Mitten för.