Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Dagens landskamper
Knapp seger för Uniteds fransmän i underhållande match

Ikväll har flera United-spelare varit i farten i sina respektive landslag. På seniorsidan var det gigantmöte i Nations League mellan Frankrike och Belgien. Vi fick se Varane och Pogba från start i en underhållande match och seger mot mot Belgien.  I övrigt har flera U-lag varit i farten med höjdpunkten EM-kval för U21. 

Underhållande i Nations League-semi

Matchen mellan Belgien och Frankrike var åtminstone stundtals ganska underhållande med relativt många målchanser åt båda hållen. I slutet av första halvlek chockade Belgien Frankrike med två mål, varav en riktig stänkare upp i nättaket från Lukaku. Efter en kvart i andra fick dock Frankrike in kvitteringen genom Benzema och strax därefter blev Griezmann stämplad i straffområdet. Mbappe stänkte upp straffen säkert högt upp till höger. Därefter böljade spelet en hel del fram och tillbaka.

I matchminut 87 trodde vi att Lukaku sänkte Frankrike men målet blev bortdömt för offside. Istället blev det Hernandez som avgjorde fint för Frankrike i matchminut 90. Raphael Varane och Paul Pogba spelade hela matchen och såg stabila ut som vanligt, utan att glänsa. Martial fanns med på bänken utan speltid idag. Finalen i Nations League avgörs mellan Frankrike och Spanien.

Snöplig poängförlust för Englands U21 i EM-kvalet

England U21 hade ikväll en bortamatch i kvalet mot Slovenien, en match som de på pappret nog borde vinna. De ledde också med 2-0 i halvtid men Slovenien kom tillbaka och fick med sig en poäng, 2-2. England är efter två matcher trea i gruppen på 4 poäng. Uniteds utlånade mittfältare James Garner var med i kvällens trupp men förblev på bänken. Snöpligt poängtapp för de unga lejonen alltså.

 

Matěj Kovář i sin tur stod i mål för Tjeckiens U21 ikväll i deras 1-0 vinst över Kosovo. Uniteds målvaktstalang höll nollan dagen till ära och Tjeckien leder tabellen på maximala 9 poäng efter 3 matcher. Starkt.

U20 och U17 – träningsmatcher

Three lions U20 med Teden Mengi i truppen spelade ikväll mot Italien i en träningsmatch på Technique stadium, hemmaarena för Chesterfield F.C. Mengi fanns med på bänken men fick tyvärr ingen speltid. Ethan Laird var utanför truppen denna gång. Enligt rapport var matchen underhållande och slutade 1-1 genom mål av Lewis Bate och Daniel Maldini.

U17 med Uniteds Daniel Gore och Sam Mather förlorade tidigare ikväll en träningsmatch mot Norges U17-trupp med 2-1. Matchen spelades i Spanien. Den talangfulle vänsteryttern Mather spelade hela matchen medan Gore förblev på bänken.