Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Dr Rashford / Ronaldo-nyheter / Murtough hyllar fansen

I fredagens nyhetssvep kan vi rapportera att Marcus Rashford har mottagit en hedersexamen efter sin kamp mot att bekämpa barnfattigdom under pandemin. Vidare så har vi en del nyheter kring Cristiano Ronaldo, som tidigare idag blev utsedd till månadens spelare i Premier League. Utöver det så har klubbens sportchef John Murtough gjort en intervju där han pratar om fansen, akademin och en del andra saker.

Hedersexamen för Rashford

Marcus Rashford mottog under gårdagen en hedersexamen från the University of Manchester. Detta kommer till följd av Rashfords kampanj mot barnfattigdom, som startades under pandemin när många familjer hade ont om pengar.

Vid 23-års ålder så blev han också den yngste mottagaren av en hedersexamen från universitetet.

Ronaldo utsedd till månadens spelare

Cristiano Ronaldo har blivit utsedd till månadens spelare i Premier League. Portugisen verkar ha haft några problem med att vänja sig vid engelsk fotboll igen, utan det har blivit tre mål på lika många matcher.

Våldtäktsfall läggs ned?

En domare i Nevada har rekommenderat att våldtäktsfallet kring Cristiano Ronaldo läggs ned. Detta rapporterar The Guardian. Domaren, som heter Daniel Albregts menar på att målsägandes advokat har byggt fallet på stulna dokument, vilket ska vara anledningen till varför han yrkar på att fallet ska läggas ner.

Murtough hyllar fansen

Manchester Uniteds sportchef John Murtough har i en intervju med klubben pratat om hur mycket fansen har bidragit under starten av säsongen.

Ett exempel han tar upp är matchen mot Leeds, när Raphaël Varane presenterades.

”Ett bra exempel var Leeds-matchen, när Rafa Varane gick ut på planen,” 

”Han är ungefär två meter lång, men jag tror att han kände sig ännu längre när han gick tillbaka in i tunneln efter att alla hade välkomnat honom.”

Enligt Murtough så har han haft några nya spelare som berättat för honom hur mycket stöd de får, även vid bortamatcher.

”En sak som spelarna berättar för mig, särskilt de nya spelarna, är hur det är på bortamatcher också – stödet de har från fansen. Så underskatta inte kraften och energin som fansen ger laget.”

Sportchefen nämner också akademin i sin intervju.

”Vi har ett stort engagemang för ungdomsutveckling, och det visar sig med de investeringar som vi har haft under de senaste åren, som har femdubblats, både på och utanför planen.”

Hela intervjun kan man läsa här.

VM-kval i Sydamerika

Manchester Uniteds mittfältare Fred fick sitta på bänken när Brasilien slog Venezuela med 3-1. Vinsten gör att men leder sin grupp komfortabelt då man har åtta poäng mer än tvåan Argentina.

En United-spelare som dock fick spela var Edinson Cavani som blev inbytt inför den andra halvleken när Uruguay kryssade med Colombia. Uruguay ligger på en fjärdeplats i gruppen.

Pellistri tillbaka tidigare?

Enligt Charlotte Duncker, journalist för Goal så funderar Manchester United på att återkalla Facundo Pellistri efter att han bara fått starta en match denna säsongen.

Enligt Duncker så finns det en klausul i låneavtalet som gör att United kan återkalla Pellistri tidigare om han inte fått spela 1000 minuter innan början på december, och hittills så har det bara blivit knappa 200 minuter för uruguayanen.