Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Nya tag mot City

Dessa ständiga landslagsuppehåll mitt under säsongen gör väl ingen glad? Det känns mer tvunget än vad det är roligt.

På hösten är det tre landslagsuppehåll. Spelare från hela världen ska ut i världen och sedan tillbaka igen. Mitt i en pandemi. Bra för miljön är det också.

Nej, landslagsfotboll är inget för mig. Så vi blickar mot lördagens Manchesterderby istället. United-City i Women’s Super League. På Leigh Sports Village.

Varför inte på Old Trafford? Tja, det är tydligen nån final i rugby den dagen. Men hade United och WSL planerat damernas spelschema bättre hade det förstås kunnat öppna upp för fler toppmatcher på den största arenan i Manchester. Det borde väl ändå ligga i allas intressen?

Hursomhelst. Höjdpunkten för damlaget såhär långt måste väl vara Ona Batlles fullträff mot Reading i premiären? Det påminde en hel del om Tobin Heath, som nu spelar i Arsenal. Inför säsongen tänkte man att de rödvita i London skulle bli en värdemätare för United, precis som i fjol. Men nu rusar de upp i topp och sänkte nyligen City med 5-0.

Även Tottenham vann mot City. Och West Ham vann mot City. De ljusblå har nu tre raka förluster i ligan, vilket bådar gott inför derbyt.

United har förstås sitt eget bottennapp, 1-6 mot Chelsea. Alltså är det två långtifrån felfria Manchesterlag som möts imorgon. Det tror jag kan öppna upp för en rolig match. City har 5-9 i målskillnad efter fyra ligamatcher och United har 8-7.

Fram till Ella Toones 2-0 mål mot Birmingham i söndags hade United sju olika målskyttar – en ny målskytt för varje mål. Visst kan man sakna både Casey Stoney och ett par andra fixstjärnor från förra säsongen, men jag tycker detta United under Marc Skinner är både roligt och spännande att följa.

Förutsatt att City nu går på dekis är det kanske inte så långt upp till toppen, trots allt.

Efter matchen mot City väntar cupmatch uppe i Durham och sedan ett tre veckor långt uppehåll för United. Även damerna har alltså landslagsuppehåll, men om jag studerar schemat syns inte särskilt många landskamper. Därtill finns inte överdrivet många landslagsspelare i damlaget. Så de flesta får väl en slags semester, eller vad man ska kalla det.

Jag tycker de borde spela mera fotboll.

***
United vs City spelas imorgon lördag klockan 14:30 (svensk tid).