Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Nomineringar till Greenwood, Bruno och Ronaldo / Kontrakt för Kambwala / Sillyrykten

Lördagens nyhetssvep blir kort men naggande gott. Vi rapporterar bland annat om nomineringar till Ballon d’Or och Kopa Trophy för Ronaldo, Fernandes respektive Greenwood. Därutöver återfinns lite Sillyrykten så här till helgen och en påminnelse om kvällens United-spelare i landslagsspel. 

Nomineringar till Greenwood, Bruno, Ronaldo

Årets 30 nominerade till Ballon d’Or innehåller såklart båda våra portugiser Cristiano Ronaldo och Bruno Fernandes. De slåss som synes nedan med en hyfsad uppsättning fotbollspelare.

Till relaterade Kopa Trophy som liksom Ballon d’Or delas ut av France Football magazine finns Mason Greenwood. Priset går till den bästa spelaren under 21 år. Han slåss där bland annat med landsmännen Bellingham och Saka och andra heta namn som tyskarna Musiala och Wirtz samt spanske Pedri och portugisen Mendes.

Kontrakt för Kambwala

Unge Willy Kambwala har skrivit på sitt första proffskontrakt för United. Den lovande mittbacken kom till Uniteds ungdomsled förra året från franska Sochaux men hann bara spela en match för U18 då han snabbt drog på sig en skada. Nu har alltså Kambwala signerat sitt första proffskontrakt och tackar bland annat gud allsmäktig. Månne har vi en ny Vidic eller Ferdinand i denne talang framöver.

Sillyrykten

Det var ett tag sedan vi annonserade lösa rykten om spelare in till United. Manchester Evening News tog igår upp ryktet att United fortsätter intressera sig för en anfallare som på sikt kan ersätta Ronaldo och Cavani. Ett hett namn som åter poppat upp är serbiske Dusan Vlahovic som återfinns i Fiorentina. Han har gjort 31 mål på 84 framträdanden i Serie A. Det verkar dock vara just ett löst rykte då många klubbar nämns i sammanhanget, till exempel rivalerna Liverpool, City och Tottenham.

Den eviga följetongen om en defensiv mittfältare fortsätter också från och till. I veckan rapporterade The Faithful MUFC att United drar sig för det höga priset på Declan Rice (och vi har hört det flera gånger nu). Istället höjs åter igen röster för att fånga in Kelvin Philips från Leeds. Det återstår att se om det händer något i vinter.

Och hur går det egentligen med Pogbas vara eller icke-vara i United. Idag rapporterar fotbollstransfers.com att Juventus har en tydlig plan för att värva Pogba nästa sommar. I planen ingår att göra sig av med Adrien Rabiot och Aaron Ramsey.

John O’Kane

John O’Kane som gjorde sin debut tillsammans med Beckham i United har diagnostiserats med autism rapporterar Mirror Football. Han gjorde endast sju matcher i United-tröjan mellan 1990 och 1998 när han lämnade för Everton. Efter två år i Everton hamnade han i lägre divisioner med bland annat Bolton och Blackpool. Han sågs dock av vissa som en större talang än Gary Neville under 90-talet. O’Kane själv uttalar sig och menar att en utebliven diagnos när det begav sig kan varit hans fall för att gå vidare på toppnivå inom fotbollen.

United-spelare igång ikväll

Till sist kommer en liten påminnelse om vilka United-spelare som är i farten i kvällens landslagsspel. Lindelöf kommer inte till spel i Sveriges match som startade kl 18 men McTominay är med i Skottlands VM-kval mot Israel med samma starttid. Senare ikväll spelar England VM-kval borta mot Andorra vilket bör vara en enkel munsbit för Shaw, Lingard och Sancho.

För Dalot, Fernandes och Ronaldo väntar spel för Portugal i en träningsmatch mot Qatar. Även Hansen och Savage från Uniteds akademi är igång idag i EM-kval för U19. Håll utkik för en rapport om matcherna senare ikväll.