Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Presentation av Manchester Uniteds ungdomsspelare 2021/22
Fernández, Forson, Hugill, McNeill och alla andra som drömmer om att bli nästa stjärna

Vi presenterar här i kortformat majoriteten av Manchester Uniteds ungdomsspelare för säsongen 2021/22.

Spelare som redan har fått en egen profilsida – Matěj Kovář, Anthony Elanga, Hannibal, Teden Mengi, Shola Shoretire med flera – inkluderas inte i sammanställningen. Utförligare information om säsongens nya spelare kommer efter hand under säsongen, håll utkik i Ungdomskollen.

Texterna är skrivna av Jonathan Gren och Mikael Österdahl.

Målvakter

Ondřej Mastný (U20)

Tjeckisk målvakt med snabba reflexer. Hamnar tyvärr på mellanhand nu när landsmannen Kovár inte lämnade på lån. Därmed blir det få chanser till speltid för Mastný. [Micke]

Dermot Mee (U20)

Målvakt från Nordirland som på grund av brist på speltid är på lån i non-league klubben Trafford FC. Blev uppflyttad till U18-laget under sommaren 2019 och gjorde sin debut i november samma år. [Jonathan]

Paul Woolston (U23)

Signerade på fri transfer hösten 2018 och är i klubben för att agera backup i U23. Rehabiliterar nu en långtidsskada. Osannolikt att han spelar någon match för United den här säsongen. [Micke]

Daniel Polakowski (U18)

17-årig målvakt från Polen som var med i en matchtrupp för första gången när man mötte Middlesbrough tidigare denna månaden. Har dock inte fått göra sin debut än. [Jonathan]

Eric Hanbury (U17)

Engelsk målvakt född i nederländska Haag. Har fått en hel del speltid under säsongsinledningen, vilket är ovanligt för U17-målvakter. Hanbury gör högklassiga räddningar men behöver arbeta på spelet med bollen vid fötterna. [Micke]

Eric Hanbury.

Radek Vítek (U18)

Tjeckisk målvakt som kom till klubben under sommaren 2020. Kändes som den ordinarie målvakten inför denna säsongen men har fått en del konkurrens av Eric Hanbury. [Jonathan]

Tom Wooster (U17)

Målvakt som värvades till United från Burnley förra hösten. Har ännu inte fått debutera i juniorlaget. [Micke]

Försvarare

Álvaro Fernández (U19)

Spansk vänsterback som kom till klubben i september förra året. Har varit en utav de absolut bästa spelarna i U23-laget under en ganska lång period. Är fantastisk offensivt och har en riktigt bra vänsterfot, vilket har gjort att han också har fått spela yttermittfältare vid vissa tillfällen. Har redan fått träna en del med A-laget och det skulle inte förvåna mig om han eventuellt slår sig in där på heltid. [Jonathan]

Álvaro Fernández.

Björn Hardley (U20)

Nederländsk försvarare som efter en tung debutsäsong (2019/20) i United har anpassat sig allt bättre till den engelska fotbollen. Spelar helst mittback men petas ofta ut till vänsterkanten. Utmärkt passningsfot. [Micke]

Sonny Aljofree (U17)

Var en av spelarna som togs in i akademin inför denna säsongen.Den 16-årige mittbacken gjorde sin debut för U18-laget i slutet av augusti och har spelat tre matcher denna säsongen. [Jonathan]

Rhys Bennett (U18)

Engelsk mittback som ser ut att vara juniorlagets lagkapten den här säsongen. Mer fysisk än de flesta mittbackarna som United producerar nu för tiden. Samtidigt inte alls oäven med bollen och han läser spelet bra. Har säkerligen en proffskarriär framför sig, men kanske inte i United. [Micke]

Tyler Fredricson (U17)

Försvarare som togs in i akademin inför denna säsongen. Kan spela ytterback, men som trivs bäst centralt. Har än så länge spelat fem matcher denna säsongen. [Jonathan]

Marc Jurado (U18)

Högerback som värvades från Barcelona inför förra säsongen. Debutsäsongen blev tuff med skadefrånvaro och förra året var heller inte det bästa för en utlandsflytt. Börjar nu i allt större utsträckning visa varför United ville ha honom. Stark offensivt och även en bra fot på fasta situationer. Har burit kaptensbindeln några gånger. [Micke]

Willy Kambwala (U18)

Fransk mittback som värvades från Souchaux på deadline day förra året, för en summa på runt fyra miljoner euro. Drog på sig en skada tidigt under förra säsongen men gjorde sin comeback mot Birmingham denna säsongen. Har burit kaptensbindeln för det franska U16-laget vilket indikerar att han ses som en ledare, förhoppningsvis visar han det i klubblaget också. [Jonathan]

Willy Kambwala.

Jack Kingdon (U16)

Mittback som värvades från Morecambe hösten 2020. Skotsk U17-landslagsspelare. Fick debutera i juniorlaget som U15-spelare men har inte fått någon speltid i höst. [Micke]

Marcus Lawrence (U17)

Signerade som förstaårsjunior i juli. Har ännu inte varit med i matchtruppen i någon match. [Micke]

Sam Murray (U17)

Försvarare som kom till United år 2017 från Huddersfield. Tog sig in i akademin inför denna säsongen och har gjort det bra än så länge. Spenderar mestadels av sin tid som vänsterback där han gillar att gå på offensiva räder. Behöver dock jobba lite på sitt försvarsspel. [Jonathan]

Logan Pye (U18)

Vänsterback som värvades från Sunderland. Fick tidigt chansen i U23 förra säsongen men sannolikt får han mestadels spela i juniorlaget den här säsongen. Stabil men inte spektakulär. Avslutade förra säsongen skadad och är tyvärr skadad igen. [Micke]

Louis Jackson (U16)

16-årig mittback som gjorde sin debut för U18-laget under förra säsongen där det blev fyra matcher totalt. Fick starta de två första matcherna denna säsongen när man saknade en stor del av sina ordinarie spelare. [Jonathan]

James Nolan (U16)

Försvarare som debuterade i juniorlaget redan som U15-spelare. Ofta med i matchtruppen men väntar fortfarande på första starten. Ändå långt fram i utvecklingen. [Micke]

Habeeb Ogunneye (U16)

Har spelat tre matcher denna säsongen men gjorde sin första start för U18-laget tidigare denna månaden där han imponerade. Spelar mest högerback där han har visat prov på sina offensiva kvalitéer. Imponerade som sagt i sin debut från start där han bidrog med en assist och fixade också en straff. [Jonathan]

Reece Devine (U21)

Vänsterback som den här säsongen är utlånad till skotska St. Johnstone. Talangfull men jag har svårt att se en a-lagsframtid i United för honom. [Micke]

Mittfältare

Maxi Oyedele (U17)

Gjorde sin U18-debut förra säsongen som 16-åring. Är en central mittfältare som kan spela på mitten men även lite längre ner i plan. [Jonathan]

Zidane Iqbal (U19)

Offensiv mittfältare med superb teknik. Född i England men han spelar landslagsfotboll för Irak (U23 som bäst hittills). Bra vision och bättre bollbehandling än de allra flesta i klubben. Behöver emellertid förbättra poängproduktionen ordentligt. [Micke]

Charlie Savage (U19)

Mittfältsgeneral som gjorde sin debut i mitten av säsongen 19/20. Det var dock säsongen efter som han verkligen etablerade sig i U18-laget där han spelade 23 matcher. Han har en underbar passningsfot som gör att han kan diktera spelet från en lite djupare roll. Denna säsongen har han tagit steget upp till U23-laget där han snabbt blivit given i startelvan. [Jonathan]

Martin Šviderský (U20)

Slovakisk mittfältare som ofta får förtroende som lagkapten. Kan även spela i backlinjen men kommer mer till sin rätt på mittfältet. Har en förmåga att kliva fram och vinna boll när motståndarna spelar runt den i backlinjen. [Micke]

Charlie Wellens (U20)

När Wellens tog sig in i akademin så var han en yttermittfältare, men flyttades ner till högerbacksplatsen under förra säsongen där han har imponerat rejält. Wellens håller till U23-laget, där han startat samtliga matcher. Definitivt en spelare att hålla koll på i framtiden. [Jonathan]

Omari Forson (U18)

En mycket talangfull spelare som alltid legat långt fram i utvecklingen. Tyvärr skadad nu, annars lär han primärt spela i U23 den här säsongen. Kan spela på båda kanterna men trivs bäst centralt bakom anfallaren. Både målskytt och framspelare. Definitivt en spelare att hålla ögonen på! [Micke]

Omari Forson.

Daniel Gore (U17)

17-åring som kom till United under sommaren 2018 efter att ha lämnat Burnley. Gjorde sin debut under förra säsongen men har redan spelat fler minuter denna säsongen än vad han gjorde förra. Trivs bäst som offensiv mittfältare. [Jonathan]

Isak Hansen (U18)

Passningsskicklig norsk mittfältare. Fungerar både som åtta och som tia. Flytten till England var inte helt oproblematisk under covid, så det var bara glimtvis under debutsäsongen han verkligen kunde visa vad han går för. Var skadad under säsongsinledningen men är nu tillbaka i spel. Ska vara en ledande spelare i juniorlaget och borde utmana om speltid i U23 också. [Micke]

Sam Mather (U17)

En av de spelarna i U18-laget som imponerat mest under de första matcherna, och vad som är ännu mer imponerande är att detta är hans första säsong i laget. Mather är som bäst när han får spela i en attackerande mittfältsroll då han kan utnyttja sin kreativitet på bästa sätt. Väl där så kan han spela på kanterna, såväl som centralt. Detta är en spelare som man verkligen ska hålla ögonen på. [Jonathan]

Sam Mather.

Finley McAllister (U16)

Blev förra säsongen den yngsta spelaren någonsin i Uniteds U18. Spelar som central mittfältare och han uppvisar ett mycket moget spel för sin ringa ålder. Smart spelare med bra fötter. Väger emellanåt lite lätt. Tvivelsutan en spelare att hålla ögonen på! [Micke]

Malachi Sharpe (U16)

Kom till klubben i mars tidigare i år från Derby County och har fått en del speltid denna säsongen. Han gjorde sin debut i säsongspremiären mot Manchester City och gjorde sitt första mål för klubben 8-2 vinsten mot Birmingham. Håller oftast till på högerkanten där han kan utnyttja sin snabbhet. Behöver dock jobba lite på sin slutprodukt. [Jonathan]

Connor Stanley (U20)

Ytterforward som har varit utlånad till Atlanta Uniteds reservlag under den amerikanska säsongen (april till november). Har många spelare framför sig i kön i United. [Micke]

Kobbie Mainoo (U17)

En fantastisk spelare som har imponerat rejält denna säsongen. Mainoo är en central mittfältare som har kvaliteérna för att spela i både en attackerande och defensiv roll. Han är väldigt säker med bollen, och har samtidigt en bollvinnarinstinkt som gör att han kan användas överallt på planen. [Jonathan]

Kobbie Mainoo.

Anfallare

Noam Emeran (U20)

Den franska ytterforwarden Noam Emeran har varit skadeförföljd under sin tid som Unitedspelare. Följer inte normen i dagens fotboll, då han oftast spelar på vänsterkanten trots att han är vänsterfotad. Inte oäven med högerfoten, dock. Emeran är snabb, bra en mot en och har ett bra tillslag på bollen. [Micke]

Ethan Ennis (U17)

Ennis kom till klubben inför denna säsongen efter att ha valt att inte förlänga sitt kontrakt med Liverpool. Den 16-åriga anfallaren jagades av ett flertal klubbar men valde till slut United. Kan spela på ett flertal positioner, men trivs bäst i en attackerande mittfältsroll. [Jonathan]

Dillon Hoogewerf (U19)

Lille Hoogewerf är ett kraftpaket som trots sin längd är mycket bra på huvudet. Är ettrig i spelstilen och användbar över hela anfallslinjen. Bidrar med många mål men är också en pålitlig framspelare. Får i förhållande till poängen han producerar relativt lite speltid. [Micke]

Dillon Hoogewerf.

Mateo Mejia (U19)

Sågs som en jättetalang när han kom till klubben i juli 2019, men har inte alls levt upp till det ryktet. Skadade sig i sin debut och har sedan dess haft svårt att få speltid. Med sina 188 centimeter så är hans bästa position som en nia. [Jonathan]

Alejandro Garnacho (U18)

Den spanska anfallaren Alejandro Garnacho värvades från Atlético Madrid inför förra säsongen. Då var han in och ut i startelvan. Nu är han att betrakta som given. Behärskar alla offensiva positioner och har verktygslådan full. Kan passa, kan avsluta, kan dribbla, är taktiskt slipad. Ändå är känslan att han ännu inte får utlopp för talangen. Borde kunna explodera, men det har vi bara sett glimtvis. [Micke]

Joe Hugill (U18)

Målmaskin som kom till klubben inför förra säsongen. Gjorde sin debut mot Blackburn där han också blev målskytt, och efter det så rullade det bara på. Kan spela på kanten men bör spela centralt för att få ut sin fulla potential. [Jonathan]

Joe Hugill.

Charlie McNeill (U18)

Målspruta som värvades tillbaka till United, från Manchester City, inför förra säsongen. Gjorde mål i stort sett i varje match som förstaårsjunior. Har hittills den här säsongen mestadels spelat i U23. Spelar helst som spjutspets men är även användbar som ytterforward och som tia. Intressant spelare! [Micke]

Charlie McNeill.

Manni Norkett (U17)

En centerforward som har en förmåga att hitta målet. Han är en spelare som förlitar sig på sitt rörelsemönster istället för snabbhet vilket gör att han blir lite begränsad när det kommer att spela andra positioner. Samtidigt så är han så pass bra som central anfallare att det vore dumt att spela honom någon annanstans. [Jonathan]

Manni Norkett.

Adam Berry (U16)

Ung anfallare som fick debutera som inhoppare i säsongspremiären. [Micke]

Åldersinformation

Ålderslistningen visar primärt vilka turneringar som de respektive spelarna är tillgängliga för:

  • U22-U23: Tillgänglig för spel i Premier League 2 (målvakten och tre utespelare får vara överåriga).
  • U21ET: Får användas utan restriktioner i EFL Trophy men får inte registreras på B-listan i Premier League-truppen.
  • U21: Får registreras på B-listan i Premier League-truppen. Inte tillgänglig för juniorlagsspel. Säsongen 2021/22 gäller att U21-spelare ska vara födda tidigast den 1 januari 2000.
  • U20: Dessa spelare får användas som överåriga i Uefa Youth League (max fem U20-spelare i truppen, varav max tre får användas i en enskild match). Säsongen 2021/22 gäller att U20-spelare ska vara födda tidigast den 1 januari 2002. Men…? Det är ju två års skillnad mot U21-spelarna? Ja. (Förklaring under listan.)
  • U19: Får spela i Uefa Youth League. Inte tillgänglig för juniorlagsspel i England (undantaget i ligan där U19-målvakt tillåts). Säsongen 2021/22 gäller att U19-spelare ska vara födda tidigast den 1 januari 2003 (för U19-målvakt i ligan är det den 1 september 2001 som gäller, men det tar vi ingen hänsyn till).
  • U18: Andraårsjunior. Tillgänglig för juniorlaget den här säsongen men inte nästa. Säsongen 2021/22 gäller att U18-spelare spelare ska vara födda tidigast den 1 september 2003.
  • U17: Förstaårsjunior. Tillgänglig för juniorlaget även nästa säsong.
  • U16: Schoolboy. Spelar i juniorlaget som underårig. Att U16-spelare får chansen i juniorlaget redan under hösten är mycket ovanligt men inte unikt. Angel Gomes och Mason Greenwood är exempel på spelare som tidigt fick chansen i juniorlaget medan till exempel Marcus Rashford gjorde U18-debut först i december under hans U16-år.

Att notera är att barn i England som regel börjar skolan det år de i september är fyra år gamla. Således gäller även september som åldersangivelse för ungdomsfotbollen. I Uefas turneringar gäller dock kalenderår. För att röra till det ytterligare använder Premier League kalenderår för att definiera U21-spelare medan EFL Trophy slår till med den 1 juli.

Att det skiljer två år mellan U21 och U20 beror på att vi använder Uefas definition av U20- och U19-spelare men Premier Leagues definition för övriga åldersgrupper (EFL:s definition för U21ET). Detta för anpassning till spelartillgänglighet i olika turneringar.

Mer information på vår sida för ungdomstruppen.