Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Rashford med i truppen / Fred segrade mot Cavani / Juniormatch inställd

Fredagens svep är här och vi börjar med att bränna av Ole Gunnar Solskjaers presskonferens och vad som sades där. Bland annat fick vi bekräftat att Marcus Rashford finns med i morgondagens trupp mot Leicester. 

I övrigt noterar vi att även Amad är på god väg tillbaka samt att Fred segrade mot Cavani borta i Sydamerika under natten till idag. Vi snappar även upp det senaste runt U- och damlag.

Solskjaers presskonferens: ”Rashford är med i truppen”

  • Håller tummarna och hoppas på det bästa under landslagsuppehåll. Varane är borta ett par veckor. Lindelöf och Bailly fick i alla fall viktig speltid. Räknar dock inte med Cavani och Fred. Maguire gjorde oss sällskap första gången sedan skadan idag. Likaså för Amad. ”Vi ser starka ut.”
  • Tidigt in i säsongen än, så det är svårt att bedöma Leicester. De har spenderat bra men ibland tar det lite tid att limma ihop allt. Det kommer bli en svår uppgift.
  • Det är en trevlig tid att vara en offensiv spelare i United nu. Det finns mycket potential och vi gör mycket mål. Alla vill spela mot de bästa lagen.
  • Hur kommer Newcastle hävda sig nu, med sin nya ägare? Det har inte varit mitt fokus, svarade Solskjaer. Men det kommer förändra mycket. Jag kommer inte lägga mig i den diskussionen.
  • Rashford är med i truppen till imorgon. Huruvida han kommer spela är inget managern kommer avslöja.
  • Angående rotering är det något som måste till för att hålla ända till maj. Om det är möjligt att hålla Ronaldo utanför elvan? Det är svårt, menar Solskjaer. Ju mer han är på planen desto bättre.
  • Lingard har stått för en bra start. Vi ser honom som en viktig spelare. Det är både upp till honom och mig (Solskjaer) att se till att han får speltid.

Fred segrade mot Cavani

Brasilien, med Fred i laget, ångar på i VM-kvalet borta i Sydamerika och får nästintill ses som klara för VM i Qatar nästa år.

Under natten till fredag mötte man Edinsons Cavani och vann övertygande med 4-1.

Med Unitedögon på noterar vi att Fred spelade fram till Neymars 1-0-mål och byttes sedan ut i slutet av matchen.

Cavanis bidrag blev i stället endast en ostskiva i matchminut 70. Anfallaren spelade emellertid hela matchen för Uruguay.

Rashford är tillbaka…

Ja, äntligen lär vi kunna få se Marcus Rashford spela fotboll igen. En långdragen axelskada och operation har hållit 23-åringen borta under hela hösten men ska nu alltså vara så gott som kvitt de problemen.

För ett par veckor sedan kablades bilder på anfallaren ut under träningspass på Carrington och det märktes att han hade jobbat på bra med fysiken.

Bland annat ska Rashford ha lagt till sig med fyra kilo muskelmassa i benpartiet men givetvis också jobbat på att stärka delar av överkroppen, runt axelpartiet.

James Ducker på The Telegraph skriver bland annat att Rashfords vilja att komma tillbaka uppenbarats på så vis att han är bland de första att komma till träningsanläggningen och bland de sista att lämna.

Engelsmannen kommer finnas med i morgondagens trupp, bekräftade Solskjaer på dagens presskonferens.

…Snart även Amad

Amad rapporteras vara på god väg att återhämta sig från den skada han ådrog sig tidigare i höstas, skriver Manchester United på sin hemsida.

Ivorianen skadade sig i slutet av september, vilket också satte käppar i hjulet för ett lån. Amad var i det närmaste klar för en lånesejour till Feyenoord i Nederländerna men i stället tvingades 19-åringen stanna kvar i Manchester och rehabilitera.

”Det går bra. Rehabiliteringen är klar idag (läs igår) och imorgon (läs idag) borde jag vara redo att träna med gruppen igen.”

Återstår att se hur mycket vi får se av Amad under hösten. En lånesväng kan mycket väl bli aktuell i januari, om inte annat.

Juniorernas match inställd

Manchester Uniteds U18 skulle under dagen mött Wolves hemma på Carrington (initialt var matchen schemalagd till lördag). Mötet blev emellertid inte av, detta på grund av att bortalaget fastnat i trafiken på motorvägen på väg till Manchester (eller körde de vilse?).

Dammatcher bekräftade

Tre, tuffa, matcher har idag bekräftats för tevesändning.

Tottenham-matchen kan dock komma att flyttas på grund av att Barnet, som spelar sina hemmamatcher mot, eventuellt spelar FA-cupen då.

Bourne landslagsuttagen

Manchester Uniteds utlånade försvarare (Sheffield United), Tara Bourne, har blivit kallad till Englands U19-landslag för möten med Irland, Nordirland, och Schweiz i oktober.