Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Leicester City - Manchester United
Viktiga tre poäng står på spel

Landslagsuppehållet är nu äntligen över och för Manchester United väntar nu ett tufft spelschema. Först ut är Leicester på King Power Stadium. Efter de svaga prestationerna och resultaten innan uppehållet är en vinst nästintill ett måste för Ole Gunnar Solskjaers mannar.

Manchester United

Det har inte sett bra ut den senaste månaden. Varken resultat- eller prestationsmässigt, det är bara att konstatera. Två vinster på de fem senaste matcherna och de vinsterna har för att vara snäll varit lyckosamma.

Men nog om det. Nu väntar en tuff period för Manchester United. De fyra kommande ligamatcherna ställs laget mot Leicester, Liverpool, Tottenham och därefter Manchester City. Ett minst sagt tufft schema.

I nuläget ligger United på en fjärdeplats, två poäng bakom ledarna Chelsea. Men då ska det också tas i beaktning att Solskjaers mannar inte ställts mot något av de andra förmodade topplagen.

För att göra saken värre skadade sig som bekant Raphaël Varane under uppehållet vilket innebär att Eric Bailly och Victor Lindelöf kommer bilda mittbackspar. Bakom sig kommer de ha David De Gea och på kanterna hittar vi Aaron Wan-Bissaka och Luke Shaw.

Mittfältet har inte alls fungerat under säsongsinledningen. Fred kommer inte finnas tillgänglig mot Leicester vilket öppnar för att Paul Pogba och Scott McTominay kommer bilda mittfältsduo. Framför startar givetvis Bruno Fernandes.

Edinson Cavani är inte heller han tillgänglig då han, likt Fred spelade en landskamp natten till Fredag. Med det i åtanke tror jag att anfallstrion kommer bestå av Mason Greenwood, Cristiano Ronaldo och Jadon Sancho. Det ska också sägas att Marcus Rashford lär vara tillbaka i truppen. Det hade varit kul att se honom göra ett inhopp.

Möjlig startelva:

Leicester City

Inte heller Leicester har haft en optimal start på säsongen i Premier League. Efter vinsten mot Manchester city i Community Shield har Brendan Rodgers lag inte fått det att lyfta.

Endast åtta poäng inspelade på de sju första omgångarna är inte tillräckligt bra för ett lag som vill blanda sig i kampen om Europa-platserna. Med det sagt finns det mycket kvalitet i Leicesters trupp.

Även de är skadedrabbade. James Justin och Wesley Fofana har långtidsskador och väntas missa stora delar av säsongen. Utöver det är viktiga ankaret Wilfried Ndidi borta och Jonny Evans är tveksam inför matchen mot sin förra klubb.

Rodgers har formerat laget på lite olika sätt under säsongen. Sista ligamatchen ställde de upp i en 4-4-2 uppställning, något jag tror att de fortsätter med även mot United.

Kasper Schmeichel är så klart given i målet. Framför dansken lär Çağlar Söyüncü starta. Om Jonny Evans är frisk tar han platsen bredvid, annars går den till Jannik Vestergaard. På kanterna tror jag att Ricardo Pereira och Ryan Bertrand tar plats.

Hamza Chodhury lär fylla luckan av Ndidi och bredvid honom är Youri Tielemans given. Ademola Lookman startade senaste men jag tror att James Maddison är tillbaka i elvan nu. På den andra kanten finner vi Harvey Barnes. Längst fram hittar vi Jamie Vardy och Kelechi Iheanacho.

Möjlig startelva:

Historik

Senast lagen möttes på King Power Stadium var i kvartsfinalen av FA-cupen förra säsongen. Då slutade det i en 3–1 vinst för Leicester. Mason Greenwood gjorde Uniteds mål. Leicester gick sedan hela vägen i turneringen och fick lyfta pokalen efter att de slagit Chelsea i finalen.

Visste ni att…

 • Leicester har gjort minst två mål i de tre senaste matcherna mot Manchester United.
 • Leicester har släppt in minst två mål i de tre senaste Premier League-matcherna.
 • Manchester United har inte förlorat på bortaplan i Premier League sedan i januari 2020. Just nu är de obesegrade i 29 raka bortamatcher.

Matchinformation

Leicester City
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 8
Tid: Lördagen den 16 oktober 2021, 16.00
Plats: Filbert Way, Leicester
Domare: Craig Pawson
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Varane (ljumske, november)
Tveksamma:

 • Maguire (vadskada, liten chans)
 • Cavani (sen ankomst, liten chans)
 • Fred (sen ankomst, liten chans)
 • Amad (lårskadad, mitten oktober, liten chans)
 • Hannibal (oklar status, liten chans)
FORM
F14/9Young BoysBCL1-2
V19/9West HamBPL2-1
F22/9West HamHLC0-1
F25/9Aston VillaHPL0-1
V29/9VillarrealHCL2-1
O2/10EvertonHPL1-1

Leicester City

Skador och avstängningar:

 • Justin (knä, slutet november)
 • Ndidi (lår, november)
 • Fofana (fot, inget datum)
Tveksamma:

 • Evans (fot)
FORM
O16/9NapoliHEL2-2
F19/9BrightonBPL1-2
V22/9MillwallBLC2-0
O25/9BurnleyHPL2-2
F30/9L. WarsawaBEL0-1
O3/10C. PalaceBPL2-2

United mot Leicester

Totalt:13368-30-35265-176
Borta:6622-16-28111-111
Premier League:3019-8-363-26
SENASTE MÖTENA
V2020-07-26BPL2-0
O2020-12-26BPL2-2
F2021-03-21BFA1-3
F2021-05-11HPL1-2
SENASTE BORTAMATCHER
V2019-02-03BPL1-0
V2020-07-26BPL2-0
O2020-12-26BPL2-2
F2021-03-21BFA1-3