Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Stormen ökar i styrka

Leicester City v Manchester United - Premier League

Vi är på väg in i november och United har spelmässigt förtjänat att vinna 1 match den här säsongen.

1 av 11.

Leicesters 4-2-vinst var till och med i underkant och höststormen kring Solskjaer tar givetvis ny fart och kan mycket väl öka i styrka med tanke på spelschemat. Det kan bli en oerhört jobbig kommande månad, både för norrmannen och Unitedfansen. 

Bäst:

  • Doktor Marcus Rashford är äntligen tillbaka på planen. 
  • Mason Greenwood har verkligen varit det stora offensiva ljuset i den spelmässigt mörka Unitedhösten. Mot Leicester var han den ende som riktigt hotade framåt och vilket mål! När karriären väl är över tror jag dock inte att det kommer med ens på hans topp 20-lista. 

Inte minnesvärt i längden, men okej för stunden: 

  • David De Gea håller fortsatt hög kvalitet och det är som vanligt att när han är som bäst är United som sämst. En mer positiv kombo vore önskvärd, eller hur? United håller aldrig nollan nuförtiden. 
  • Lindelöfs djupledsboll (med fel fot!) till Rashfords kvittering. Drillofotbollen kan löna sig ibland, när man inte har något annat att ta till. 

Jösses!

  • Vi var många som utgick från att mittbacksparet för dagen skulle stavas Bailly-Lindelöf, men tydligen tycker Solskjaer att Bailly är så usel att han helt sonika istället kastade in en Harry Maguire som knappt sparkat på en boll på tre veckor. Hur det gick? Vi fick uppleva en mittbacksinsats som jag inte kan påminna mig att jag någonsin sett i en Unitedtröja. Engelsmannen var inblandad i samtliga fyra av Leicesters mål och i två av dom var det katastrofala beslut som fattades. Vid 1-1 tittar han bort (!) medan bollen kommer från De Gea och uppfattar inte (?) hur nära Iheanacho är. Vid 3-2 har han koll på Vardy, men struntar plötsligt i honom för att titta på boll. Helt ofattbart. Jag kan inte ens minnas att jag någonsin sett en så rutinerad mittback göra en sämre insats i Uniteds defensiv. 
  • Efter att ha sett lite tendenser (a.k.a inte bara kontringar åt fel håll) i Uniteds fasta situationer i början av säsongen så har det gått käpprätt åt helvete de senaste matcherna. Två insläppta igen och totalt ofarliga framåt. Den nye coachen där har en del att jobba med, minst sagt. 
  • Att Paul Pogba spelar som en av två sittande mittfältare, fortfarande, 2021 är ett enda stort mysterium. Fransosen är lika skicklig i defensiven som Antonio Valencia var med sin vänsterfot. Leicester kunde ofta med två, max tre, raka passningar i uppspelsfasen enkelt vara förbi Pogba-Matic. 
  • Apropå det är United alldeles för ofta alldeles för långsamt och stillastående och förutsägbara. När till och med Pogba efter matchen ifrågasätter taktiken efteråt vet man att det är illa även i truppen. 

Sist:

  • Solskjaers vara eller icke vara kommer att vara en fråga ända tills den dag han till slut inte är Unitedmanager. Jag vill aldrig att en Unitedmanager ska sparkas, eftersom det per definition innebär att det går åt helvete för laget, och jag vill inte heller att Solskjaer ska få foten. Jag vill hellre att det går bra. 
  • United är bara fyra poäng från serieledning, men det är inte där skon klämmer. Det är ju hur det ser ut spelmässigt. “Alla” vet vid det här laget att United har en massa fantastiska spelare, men inte är ett fantastiskt lag.