Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

We’re back baby!

Tillbaka igen, efter ännu ett landslagsuppehåll. Hade hoppats på lite mer personlig glöd och tillförsikt här, men istället är jag snarare orolig. Leicester har för den sakens skull inte börjat säsongen speciellt bra, men det har inte vi heller och det stressar mig. Men vi jobbar med det vi har!

Ja, det här med resultaten då.. Det råder ju ingen tvekan om att vi behöver tre pinnar idag. Vi ligger i skrivande stund förvisso bara två poäng efter Chelsea som toppar tabellen, och mellan oss och dem har vi Liverpool och City. Tight i toppen alltså, men vi har inte mött några av de övriga topplagen ännu och spelschemat vi har framför oss de kommande veckorna är skittufft. Vinst idag är alltså enormt viktigt, för framöver kan vi nog räkna med en stundtals snål skörd.

Positivt är dock att Rashford verkar vara tillbaka igen. Förhoppningen är att han kommer tillbaka med ny energi och motivation, för helt ärligt känner jag mig sjuk när jag tänker på förra säsongens skadade eller halvskadade, ständigt frustrerade Rashford som hasade in och ut på planen och låg oss mer till last än vad han gjorde nytta. Nej tack, ge mig svunna tiders Dr Marcus med pigga ben och målsiktet inställt, då ska det nog gå vägen.

Som sagt, Leicester har inte inlett säsongen speciellt väl och det får ju gärna fortsätta, för det är ett lite skadeskjutet gäng vi ställer upp med idag. Åtminstone i backlinjen där Maguire sedan tidigare är borta, och nu också Varane. Satans landslagsuppehåll. Så utöver De Gee, Shaw och Wan-Bissaka så kan vi nog räkna med att det blir Lindelöf och Bailly som håller fortet idag. Inte optimalt men återigen; vi jobbar med det vi har. Mittfältet är också stympat såtillvida att Fred antagligen inte spelar, då han precis är återkommen från landslaget, och han ersätts såklart av Matic eller Pogba, om vi utgår ifrån att McTominay som del av McFred är default. Jag skulle föredra Pogba-Matic tillsammans idag, tycker de har en bättre dynamik än Matic och McTominay, men landar ändå i att Ole kör på McTominay och Pogba, vilket lämnar vänsterkanten till Sancho (och ett möjligt inhopp för Rashford?) Centralt Bruno, till höger Greenwood och längst fram Ronaldo.

Vad kan gå fel liksom? Vill men vågar inte riktigt hoppas på någon form av vändpunkt här. Hade varit otroligt bra om vi kunde göra en riktigt bra höst och jul för att ta kommandot i toppen. Läste någonstans att vi är obesegrade på bortaplan i 30 matcher om vi tar poäng idag, och det vore väl en fin streak att bibehålla. Men som ni vet är yours truly alltid en aning skeptisk, så jag tippar på en intetsägande match som slutar 1-1.

Men är som vanligt positivt inställd till att bli motbevisad. Bring it!