Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Solskjaer sitter säkert / Svårare att planera matcher

Dagen efter en ytterligare en förlust skriver media givetvis om Ole Gunnar Solskjaer och hans framtid. Utöver det rapporterar vi om varför spelschemat för december och januari dröjer, samt om unga landslagsspelare.

Solskjaer sitter säkert

Kritiken mot Ole Gunnar Solskjaer tilltar allt mer i supporterkretsar, men enligt David Ornstein på The Athletic sitter norrmannen fortsatt stensäkert på tränarbänken. Trots Uniteds dåliga form skall Solskjaer fortsatt ha stort förtroende av Uniteds styrelse, och inga planer på att låta honom gå skall finnas.

Faktum är ju att Solskjaer så sent som i juli skrev på ett kontrakt till 2024, men option på ytterligare ett år. Å andra sidan vet vi också att José Mourinho fick sparken mindre än ett år efter att han förlängt sitt kontrakt, och det kontraktet var bra mycket dyrare att terminera än vad Solskjaers skulle vara.

 

Svårare att planera matcher

Förra måndagen skulle vi ha fått reda på när Premier League-matcherna för december och januari skulle ha gått av stapeln. Så blev det inte, istället kommer decembermatcherna imorgon (18 oktober) och januarimatcherna ännu senare.

Att det tar sån tid beror på flera faktorer. De tv-bolag som sänder matcherna i Storbritannien får välja ut de matcher de vill visa, och föga förvånande spelar det faktum att det är flera olika tv-bolag som sänder matcherna in i svårigheten att bestämma ett schema. Utöver det måste även den lokala polisen säga sitt, så att matcherna inte krockar med andra evenemang. Exempelvis är det så att när United mötte Aston Villa klockan 12.30 lokal tid för en månad sedan berodde till viss del på att en konsert arrangerades på cricketarenan Old Trafford samma kväll, bara någon kilometer från fotbollsarenan Old Trafford.

Att matchschemat blir svårare att pussla ihop medför bekymmer för fans som skall resa till matcher, särskilt för oss internationella fans. När man flyger påverkas givetvis tämligen mycket av om det är tidig lördagsmatch eller kanske till och med måndagsmatchen ens lag spelar. Premier League har också fått press på sig från fansorganisationer gällande jul- och nyårsmatcher, då det reses en hel del för matcher även inom England.

Utöver detta finns det så klart också regler ligan måste följa, om hur lång vila mellan matcher lag måste få, något som blir särskilt påtagligt under intensiva spelperioder som den runt jul.

 

Två Unitedspelare i Wales U19-landslag

Avslutningsvis kan vi rapportera att två Unitedspelare kommer medverka för Wales när deras U19-landslag för damer skall kvala till 2022 års U19-EM. Spelarna som är uttagna från United är Safia Middleton-Patel och Isabella Reidford.

Detta meddelar Wales på landslagens officiella sida.