Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Muss Weekly
En dyster vecka

Tyvärr var veckan som gick ingen rolig historia för Manchester United. Damerna lyckades bara med ett kryss i Women’s League Cup mot ett Durham som vi borde ha slagit. Herrlaget var på besök i Leicester och vi vet alla hur det gick. Fyra insläppta mål och många många saker att jobba på i spelet. Att studsa tillbaka måste vara frasen i fokus åter igen nu när två stora matcher väntar. På onsdag gäller Atalanta hemma i CL och tre poäng är nog ett måste för att ligga bra till för ett avancemang. På söndag väntar ett hett Liverpool hemma och även då krävs ett bevis på att vi är ett lag fyllt av stjärnor. U-lagens insatser i veckan blev blandade. 

Herrmatcher

Spelschema Spelarstatistik

PL: Leicester City – Manchester United 4-2

Det var en mörk lördag på King Power Stadium. Efter drömmål av Mason Greenwood till 0-1 kändes det som det skulle kunna bli en riktig rolig dag. Men spelet hackade och Leicester ställde gång efter annan om och rann igenom Uniteds mittfält. Därutöver fick vi åter se många misstag vilket straffade sig genom flera baklängesmål som inte är ok på den här nivån. Särskilt olycklig denna dag var Harry Maguire som nog inte borde spelat match ännu. Att ladda om och studsa tillbaka är inför onsdag oerhört viktigt.

Allt om matchen

Dammatcher

Spelschema Spelarstatistik

WLC: Durham – Manchester United 2-2 (VS)

Damerna hade bortamatch mot Durham i Women’s Leauge Cup. Två gånger om lyckades Durham kvittera efter Uniteds ledningsmål. Startelvan innehöll dock en hel del icke-ordinarie spelare. Målen gjordes av Ivana Ferreira Fuso och Ella Toone. Mittfältet hade överlag problem och insatsen får summeras som svag mot ett Durham vi ska slå.

Matchrapport

Ungdomsmatcher

Spelschema Spelarstatistik

ET: Sunderland – Manchester United 2-1

Tyvärr fick United U21 se sig besegrade av Sunderland med 2-1. Laget hade svårt med Sunderlands press och lyckades heller inte förvalta de målchanser som man hade. Det innebär också att laget är ute ur EFL Trophy. Uniteds mål gjordes av Zidane Iqbal efter assist från Charlie Savage.

Matchrapport

PL2: Manchester United – Blackburn Rovers 3-0

Det blev en fin vinst för U23 med 3-0 över Blackburn. Shola Shoretire stod för en mycket fin insats och noterades för det första målet och närapå det andra (självmål). Anthony Elanga fick avsluta målskyttet och laget har nu fyra raka segrar i PL2.

Matchrapport

Nyheter och annat

Bailly kliver närmare VM med Elfenbenskusten

 

Fernández, Forson, Hugill, McNeill och alla andra som drömmer om att bli nästa stjärna

 

Raphaël Varanes rehabilitering tar några veckor

 

Målshow från Uniteds portugiser

 

He gets the ball, he scores a goal, Andy, Andy Cole

Wan-Bissakas avstängning hävs – tillgänglig mot Atalanta

Läget i laget

Senaste nytt om skador och avstängningar.

Veckan som kommer

Måndag

Muss.se: Unitedsvepet

Tisdag

14.30: Presskonferens

Muss.se: Unitedsvepet

Onsdag

14.00 / U19 / UYL: Manchester United – Atalanta
21.00 / HERR / CL: Manchester United – Atalanta

Muss.se: Unitedsvepet, matchdag, snackisar, spelarbetyg

Torsdag

Muss.se: Unitedsvepet, Feature: Grattis Nemanja Vidic, dagen efter

Fredag

14.30: Presskonferens

Muss.se: Unitedsvepet

Lördag

12.30 / U18 / P18: Manchester United – Wolverhampton Wanderers
16.00 / U23 / PL2: West Ham United – Manchester United

Muss.se: Unitedsvepet, inför, resultatpost U18, resultatpost U23

Söndag

17.30 / HERR / PL: Manchester United – Liverpool

Muss.se: Matchdag, snackisar, spelarbetyg