Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Mainoo målskytt för England / Solskjaers uttalande väcker känslor

Måndagens nyhetssvep blir också ett tunt sådant. Vi rapporterar kring Kobbie Mainoo, som gjorde mål för Englands U17-lag mot Armenien. Vidare så har Ole Gunnar Solskjaers uttalande kring Marcus Rashford inte tagits emot på bästa sätt av spelarens team.

Mainoo målskytt mot Armenien

United-mittfältaren Kobbie Mainoo blev målskytt för England i lördagens kvalmatch till U17-EM. Mainoo gjorde Englands sjunde och sista mål i matchen som slutade 7-0.

Även Habeeb Ogunneye fick starta matchen och fick spela 61 minuter innan han blev utbytt. Tyler Fredricson var också med i truppen, men var en oanvänd avbytare.

Rashfords team inte glada över Solskjaers uttalande

På presskonferensen inför matchen mot Leicester så uttalande sig Ole Gunnar Solskjaer om Marcus Rashford där han uppmanade spelaren att ”prioritera sin fotboll”.

Även om detta kom i ett sammanhang där han också berömde engelsmannen så har uttalandet inte tagits emot väl av Rashfords team. Detta rapporterar David Ornstein på The Athletic.

Enligt Ornsteins källor så har det aldrig varit något tvivel kring Rashfords engagemang, och ger exempel som att han väntade med att operera sin axel till efter säsongens slut, samt att han kom tillbaka sex veckor tidigare än planerat efter operationen.

Solskjaer besviken på utebliven mittfältare

Enligt Samuel Luckhurst på Manchester Evening News så ska Solskjaer vara besviken på att klubben inte lyckades få in en mittfältare i sommarens transferfönster.

Enligt Luckhurst så ville klubben köpa en mittfältare, även om det var en liten chans att det skulle hända. Istället så fanns det överenskommelse om att en mittback och yttermittfältare skulle prioriteras.