Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen
Cooper in, Garner ut i Nottingham?

Drygt tre månader börjar vara avverkade av säsongen för en del av Manchester Uniteds utlånade spelare. Ethan Laird och Tahith Chong gör det fortsatt bra, Facundo Pellistri bättrar på, Andreas Pereira drar in snygga frisparkar och D’Mani Mellor gör absolut ingenting i Salford.

Lånekollen är tillbaka efter ett längre uppehåll. Vi sammanfattar september månad för de utlånade spelarna och betar av matcherna som spelats hittills i oktober. Det är precis som tidigare blandad kompott, men en viss varningsflagg får kanske hissas för James Garners framtid i Nottingham. Tränarbytet verkar inte ha gjort den unge engelsmannen jättegott hittills.

Utöver det? Salford är verkligen Salford.

Nathan Bishop, Mansfield

Har medverkat i Mansfields samtliga ligamatcher sedan senaste lånekoll och har de facto fått hålla sina två första nollor för säsongen (mot Leyton Orient och Oldham). Problemet för Mansfield är dock det samma, man vinner inga matcher. Tålamodet med managern Nigel Clough verkar vara väldigt långt.

Reece Devine, St Johnstone

Spelade 90 minuter som vänsterytter mot Rangers den 11 september. Sedan dess har Devine inte spelat alls. Fast på bänken i tre raka matcher och inte med i truppen alls mot Livingston i helgen som gick. Blir han kvar lånetiden ut?

Will Fish, Stockport

Fick 8 minuter mot Maidenhead den 14 september men har därefter fått se Stockports matcher från bänken eller läktaren. Får, kanske något överraskande, förtroendet i det engelska U19-landslaget. Bar kaptensbindeln mot Mexico när England vann med 3-1 i en turnering i oktober.

Di’Shon Bernard, Hull

Får fortsatt stort förtroende som en av två mittbackar i Hull. Har spelat 90 minuter i alla ligamatcher sedan september med två undantag. Mot Stoke (förlust 2-0) blev det en bänkplats och mot Blackpool blev det ett inhopp som högerback. Hull harvar på i botten av The Championship och har bara vunnit en match bortsett från premiären.

Axel Tuanzebe, Aston Villa

Blandar och ger. Spelade 90 minuter i 3-0-förlusten mot Chelsea, liksom i 3-0-segern mot Everton i september. Fanns förstås inte med då Villa slog United i ligan och bänkades mot Tottenham därefter. Var tillbaka när Wolverhampton var bättre med 3-2 i helgen. Det blev mindre goda omdömen då.

Brandon Williams, Norwich

Spelade från start i förlusterna mot Arsenal, Watford och Everton i september och drog på sig två varningar. Har varit bänkad mot Burnley och Brighton i oktober. De matcherna har bägge slutat 0-0. Tar vi det som ett tecken så kan speltiden bli skral framöver för Williams.

Ethan Laird, Swansea

Har medverkat i samtliga sju ligamatcher sedan senaste lånekoll. I sex av dem har Laird hållit till ute till höger, i den sjunde blev det ett inhopp på den något ovana positionen som mittback. Fortsätter att få beröm, men Swansea fortsätter också att gå knackigt.

Connor Stanley, Atlanta United

En match från start, fem inhopp och två matcher som oanvänd avbytare. Det är vad Connor Stanley kan visa upp sedan september. Har ett avtal som löper ut den 30 november. Återstår att se vad som händer därefter.

Tahith Chong, Birmingham

Har spelat från start i alla Birminghams sju ligamatcher sedan senaste lånekoll. Alternerar mellan positionen som offensiv mittfältare och högerytter. Birmingham har bara en seger på de senaste sju matcherna, men Chong får precis som Laird beröm. Efter ett antal struliga år verkar det som om holländaren hittat rätt med sin utlåning. Det betyder knappelunda en framtid i Manchester United, men väl en skjuts framåt i karriären.

Facundo Pellistri, Alaves

Har börjat få mer speltid, även om det mestadels rör sig om inhopp. Fanns dock med från start i senaste ligamatchen mot Real Betis (förlust 1-0) och fick en dryg halvtimme när Alaves tog säsongens hittills enda seger. Atletico Madrid besegrades med 1-0 den 25 september. Håller mestadels till som högerytter.

Ethan Galbraith, Doncaster

Bär kaptensbindeln i det nordirländska U21-landslaget i vad som är ett totalt misslyckat EM-kval. Spelar regelbundet i Doncaster som ligger sist i League One. Har spelat 90 minuter i tre av fem matcher sedan september men fick nöjda sig med ett inhopp mot Wycombe i helgen. Richie Wellens hänger kvar som tränare, hur länge?

Dylan Levitt, Dundee United

Hoppade in i paus mot såväl St Mirren som Dundee FC och fick 90 minuter mot både Celtic och Ross County därefter. Fanns inte med i truppen i helgen mot Hibernian. Dundee United går hyfsat bra och är tabellfemma i skrivande stund. Kanske kan Levitt nöta sig in i startelvan permanent före nyår. Inte med i den senaste, slutliga, walesiska landslagstruppen.

Andreas Pereira, Flamengo

Tar för sig ordentligt i den brasilianska ligan. Har stått för två mål och en assist sedan senaste lånekoll och prenumererar på en startplats i Flamengo. Målet mot Juventude var en riktig pärla till frispark. Går i en roll som offensiv mittfältare. Flamengo är serietvåa efter en stark period i september-oktober.

James Garner, Nottingham

Steve Cooper kom in som ny manager i Nottingham den 21 september. Sedan dess har Garner bara spelat fulla minuter en gång. Blev utbytt med 20 minuter kvar Barnsley den 29 september och har fått nöja sig med två korta inhopp i matcherna därefter. Nottingham vinner dock, så det går liksom inte att klandra Cooper. Något illavarslande för Garner som gjorde en stabil säsongsinledning.

D’Mani Mellor, Salford

Vi diskuterade tidigare om Mellor blir en George Tanner eller inte i Salford. Det ser han ut att bli. Står noterad för en spelminut hittills denna säsong. En. Bör avbryta lånet.