Spelarbetyg: Manchester United - Atalanta 3–2
Stark vändning utan att övertyga

Den mörka trenden såg efter 45 minuter ut att fortsätta. Men en stark prestation och tre mål i den andra halvleken resulterar i tre viktiga poäng och en förstaplats i gruppen.

Drygt en kvart hade gått innan gästerna från Bergamo gjorde matchens första mål. Värre skulle det bli. 15 minuter därefter var det dags igen. Merih Demiral fick omarkerad gå upp och skalla in 0–2 efter en hörna och uppförsbacken var helt plötsligt mycket brantare.

Men. Den andra halvleken var faktiskt bra. Vilket i nuläget känns ovant att konstatera. Marcus Rashford reducerade efter en fin assist av Bruno Fernandes. Med kvarten kvar kvitterade kapten Harry Maguire och med knappt tio minuter kvar nickade Cristiano Ronaldo in det avgörande 3–2 målet.

En katastrofal första halvlek och en bra andra halvlek resulterar i tre mycket, mycket viktiga poäng.

David De Gea: 6

Kan inte göra någonting på Atalantas mål. Utöver det står spanjoren för ett par fina räddningar. Förtjänar absolut sitt godkända betyg.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Enligt mig den bästa spelaren i backlinjen. Det säger dock inte särskilt mycket i nuläget. Spelade upp sig i den andra halvleken men var en av få som faktiskt stod upp bra även under de första 45 minuterna.

Victor Lindelöf: 6

Kan inte klandras för något av baklängesmålen. Gör inte bort sig på något sätt men påverkas av hur backlinjen i övrigt ser ut. Når trots allt upp till ett godkänt betyg.

Harry Maguire: 5,5

1 mål. Målet höjer givetvis betyget betänkligt. Fram till det var kaptenen undermålig och direkt svag både på Atalantas första och andra mål. Behöver höja sig.

Luke Shaw: 5

Gult kort. Likt kapten Maguire får han ett högre betyg på grund av sin inblandning i det avgörande målet. Undermålig och direkt svag både på Atalantas första och andra mål. Behöver höja sig.

Scott McTominay: 5

(Ut 67’) Ingen direkt dålig insats. Men inte heller bra. Var likt resten av laget inte alls bra under de första 45. Spelade upp sig en aning i den andra och hade ett stolpskott. Men det räcker inte till ett godkänt betyg.

Fred: 6

(Ut 87’) Förmodligen bäst i United under de första 45, trots två missade lägen. En bra mycket Fred idag gentemot vad vi sett tidigare den här säsongen. Godkänd, inte mer.

Mason Greenwood: 5

(Ut 72’) Absolut inte hans bästa insats i United-tröjan. Fick det inte att fungera ikväll och kan mycket, mycket bättre. Rättvist utbytt med knappt 20 kvar att spela.

Bruno Fernandes: 7,5

Två assist. Bäst i hemmalaget. Får inte det alltid att fungera men ligger trots det bakom nästan allting som United skapar. Fantastisk assist till Rashfords mål och spelar även fram till Maguire. Ger aldrig upp och höjer medspelarna omkring sig, en riktig ledare.

Marcus Rashford: 7

(Ut 67’) 1 mål. Borde ha gjort minst ett mål i den första halvleken. Fint avslut när han reducerar och ger United ett ständigt hot i djupled. Viktigt att han är tillbaka.

Cristiano Ronaldo: 6

1 mål. Avgör. Enligt många räcker det för att benämna portugisen som världens bästa spelare, men inte för mig. Dålig fram till målet. Bidrar alldeles för lite i det offensiva spelet för att förtjäna ett högre betyg. Men bra i boxen, det är han.