Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Pogba ryter ifrån / Solskjaer hänger på skör tråd / Internt missnöje

Spekulationerna kring Ole Gunnar Solskjaers framtid är vad som tar störst fokus just nu, så klart. Men under onsdagens nyhetssvep hinner vi också behandla en hel del annat. Bland annat Paul Pogbas ilska mot The Sun och så en maffig landslagsuppdatering kring flera av damlagets spelare.

Det senaste kring Solskjaer

Tidigt under måndagen cirkulerade det en mängd uppgifter om att norrmannen var nära på att få sparken från Manchester United redan innan helgens match mot Tottenham. Men, så ser det inte ut att bli.

Enligt ansedda The Guardian får Solskjaer minst matchen mot Tottenham på sig innan något beslut kring hans framtid kommer att tas.

Vidare skriver de också att Sir Alex Ferguson backar tränaren och att norrmannen fortsatt har stöd från flera personer i styrelsen. Men beslutet tas i slutändan av Joel Glazer, enligt uppgifterna.

Även Fabrizio Romano skriver att Solskjaer definitivt kommer att leda laget mot Spurs. Samtidigt står mycket på spel under de kommande matcherna.

Känslan är att det är ”match-för-match-tänkande” från klubbledningen just nu och att Solskjaers framtid i United hänger på en mycket skör tråd.

Stort missnöje i spelartruppen

Vidare skriver den ansedda journalisten Paul Hirst på The Times att det finns ett internt missnöje i spelartruppen med Ole Gunnar Solskjaer.

Hirst tar upp flera exempel i sin text. Bland annat ska en spelare ha konfronterat Solskjaer om varför han inte petar spelare som presterar dåligt under en längre tid.

Vidare ska det ha hettat till rejält under ett lagmöte efter Leicester-förlusten förra helgen.

Man kan nog konstatera att det inte riktigt är harmoniskt och lyckligt i Manchester United just nu.

Paul Pogba ilsknar till

The Sun skrev i början av veckan en artikel om att Paul Pogba efter sin utvisning mot Liverpool bad om ursäkt till sina lagkamrater. Men att han ignorerade Ole Gunnar Solskjaer.

Dessutom ska han inte längre vara intresserad av att förlänga sitt kontrakt, enligt uppgifterna.

Artikeln från den alltid så kritiserade tidningen får nu fransmannen att ryta ifrån. På både Twitter och Instagram har han publicerat en bild på artikeln med ”FAKE NEWS”.

Ny offside-teknologi redo nästa år

Enligt journalisten Martyn Ziegler på The Times kommer en ny teknologi för att bedöma om en spelare är offside att vara redo att användas nästa år.

Fifa ska enligt uppgifterna ha fått bekräftat att ”Hawk Eye-teknologin” kommer att kunna användas i VM för klubblag och även under VM i Qatar nästa år.

Enligt uppgifterna kommer Hawk Eye skicka ett meddelande direkt till VAR-domaren som då lättare och snabbare ska kunna avgöra om spelaren är offside eller inte.

Ferguson sörjer Smith

Igår avled den skotske fotbollstränaren Walter Smith, 73 år gammal. I en intervju som publiceras på Manchester Uniteds hemsida sörjs han nu av Sir Alex Ferguson.

Jag är helt förkrossad. Walter var en speciell person som bekämpade sin sjukdom med stort mod. Han var en bra vän till mig under många år och Hans bidrag till fotbollen med Dundee United, Rangers, Skottland, Everton och Man United var enormt.

Sir Alex Ferguson

Walter Smith tränade under sin karriär lag som Glasgow Rangers, Everton och det skotska landslaget. Han var även assisterande tränare i Manchester United 2004.

Landslagsuppdatering

Ett gäng spelare från Manchester Uniteds damlag har varit i aktion för sina respektive landslag. Vi börjar med en spelare som noterades för ett hattrick!

Lettland – England 0–10

Ella Toone gjorde tre av målen när hennes England slog Lettland i VM-kvalet med hela 10-0. Mary Earps spelade hela matchen och höll nollan.

Alessia Russo och Lucy Staniforth blev fast på bänken i 90 minuter medan Katie Zelem inte fanns med i matchtruppen.

Ukraina – Spanien 0–6

Ona Batlle kom in under den sista halvtimmen och bidrog med två assist under slutskedet av matchen.

Norge – Belgien 4–0 

Vilde Bøe Risa och Maria Thorisdottir spelade hela matchen när deras Norge slog Belgien med 4–0.

Belarus – Nederländerna 0–2

Jackie Groenen spelade 75 minuter när hennes nederländska landslag besegrade Belarus med 2–0. Den offensiva mittfältaren noterades dock inte för någon poäng.

Skottland – Sverige 0–2

Kirsty Hanson blev inbytt med 30 minuter kvar av matchen. Hennes Skottland föll dock mot Sverige i vänskapsmatchen efter två sena mål.

Wales – Estland 4–0 

Hayley Ladd spelade hela matchen för sitt Wales medan Carrie Jones blev utbytt med kvarten kvar att spela när de besegrade Estland med 4–0.

Chloe Williams fanns inte med i matchtruppen.

Álvaro Fernández – U19-debut

Uniteds unga vänsterback debuterade igår för det spanska U19-landslaget i en vänskapsmatch mot Israel. Spanien förlorade matchen med 1–0.