Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Tottenham Hotspur - Manchester United
Nu kan allt bara bli bättre – med start imorgon

I veckan som gått har det mesta handlat om huruvida Manchester United skulle gå skilda vägar med Ole Gunnar Solskjaer eller inte. Trots mycket spekulationer är norrmannen fortsatt kvar vid rodret och kan fokusera på den stundande bortamatchen mot Tottenham Hotspur imorgon kväll. Om United har ambitioner att beblanda sig med de övriga toppkonkurrenterna gör man bäst i att vinna nere i huvudstaden.

Manchester United

Dagarna som passerat sedan den förnedrande förlusten hemma mot Liverpool i söndags har nog för det flesta United-supportrar varit en av de mörkaste perioderna i modern tid. Undermåliga prestationer tillsammans med en blandad resultatkompott på sistone mynnade till slut ut i ett sällan skådat haveri hemma på Old Trafford. Rivalerna grannstaden i öst gjorde fem, men hade lika gärna kunnat gjort åtta.

Trots oacceptabla spelarinsatser har kritiken främst riktats åt tränarbänken och Ole Gunnar Solskjaer. För när allt kommer omkring är ju trots allt norrmannen ytterst ansvarig för hur laget presterar. Det är så det funkar i fotbollsbranschen.

Vid en så pass förnedrande förlust på hemmaplan, mot din värsta rival, borde rimligen en tränare få lämna sin post, alternativt göra det självmant. Manchester United är emellertid ingen rimlig klubb nuförtiden. Men förhoppningsvis har man snickrat ihop någon form av plan den senaste tiden, beroende på hur den närmsta tiden kommer te sig.

Imorgon tar sig United an ett småkrisande Tottenham nere i huvudstaden och det börjar minst sagt bli läge för en ligavinst nu. Väl nere på botten kan nu allt bara bli bättre, förhoppningsvis med start imorgon.

Senaste gången United vann en ligamatch var även det i London. Den gången mot West Ham, där Jesse Lingard och David De Gea spelat huvudrollsinnehavare med sena mål och ännu senare straffräddningar.

Som läget i laget ser ut för tillfället känns det nästan som att det kan kvitta vilka som spelar. För sämre än senaste matchen kan det liksom inte bli.

Raphaël Varane är ett namn som har varit saknat, och kanske får vi se fransmannen tillbaka från sitt skadeuppehåll imorgon. Givetvis är det enklast för Solskjaer att peta Victor Lindelöf åt sidan, men i ärlighetens namn är det lagkaptenen Harry Maguire som skulle behöva åsidosättas just nu.

Precis som att det råder bekymmer på mittbacksfronten, gör det även detsamma bland ytterbackarna. Där har ingen övertygat överhuvudtaget. Men att Alex Telles och Diogo Dalot skulle ersätta Luke Shaw och Aaron Wan-Bissaka känns osannolikt.

På mittfältet hade undertecknad inte klagat om Nemanja Matic klev in och ersatte antingen Fred eller Scott McTominay. Mot Liverpool hade tempot troligen varit för högt för serben men imorgon, när United ställs mot ett lite mindre mobilt mittfält kan Matics kvaliteter komma väl till pass. Sägas ska också att Paul Pogba, som kan spela på positionen, är avstängd i tre matcher framöver. Detta efter det röda kort han ådrog sig mot Liverpool.

Marcus Rashford, Bruno Fernandes, och Mason Greenwood torde få fortsatt förtroende, men förhoppningsvis med en annan lekkamrat längst fram i Edinson Cavani. Uruguayanens presspel och löpvilja är något helt annat mot Cristiano Ronaldos, och Cavani vet ju dessutom sedan tidigare var målet står borta mot Tottenham. 34-åringen gjorde 2-1-målet i bortamötet förra säsongen, där United till slut vann med 3-1. Givetvis efter att ha legat under tidigare i matchen.

Möjlig startelva:

Tottenham Hotspur

Precis som för United är morgondagens möte lite av ett ångestfyllt sådant. Allra helst hade nog bägge lagen sluppit spela matchen överhuvudtaget. Kanske är det dock hemmaplansfördelen som talar till Tottenhams fördel?

Visserligen får vi backa bandet till den 31 januari 2018 innan Spurs vann hemma mot United senast, och då ska det sägas att man inte ens spelade hemma. White Hart Lane hade nämligen rivits och under tiden som Tottenham Hotspur Stadium byggdes spelade man på Wembley. Så, egentligen ska vi backa till den 14 maj 2017, då morgondagens hemmalag vann ”hemma” med 3-0.

Huruvida det är till någon nackdel eller fördel är svårt att sia om, men det faktum att Tottenham spelade ligacupsmatch under onsdagen lär i alla fall påverka på ett eller annat sätt. I förrgår vann man på Turf Moor mot Burnley med 1-0 efter mål av Lucas Moura.

Nog för att det är ganska svårt att få grepp om London-lagets förstaelva, kan vi konstatera att det var en del etablerade namn som fanns med i Nuno Esperito Santons elva i onsdags.

Harry Kane, som inte haft en rolig start på säsongen, fanns med men hittade alltså inte in med någon boll. Oliver Skipp ocj Pierre-Emile Höjbjerg fanns med från start på mittfältet och har duon har spelat tämligen regelbundet under upptakten av säsongen. En spelare som Höjbjerg torde vara akutell för spel mot United, då dansken är en av lagets bättre och viktigare spelare.

Både Son Heung-min och Lucas Moura blev inbytta, där den senare alltså skulle göra matchen enda mål. Om brassen tar någon startplats imorgon går dock att spekulera kring. Det är lite hugget som stucket. Säkert är hursomhelst att Son tar plats. Sydkoreanen är tillsammans med Harry Kane lagets bäste spelare och kan avgöra matcher på egen hand om så krävs.

I backlinjen lär det bli ett par förändringar från senast. Eric Dier spelade till exempel inte men lär så göra imorgon. Detsamma gäller för vänsterbacken Sergio Reguilon. Nyförvärvet från Atalanta i Cristian Romero spelade visserligen från start mot Burnley i veckan, men särskilt många andra alternativ finns inte att tillgå, är känslan. Davinson Sanchez är en säkerhetsrisk och walesaren Joe Rodon känns inte aktuell ännu. Till höger i backlinjen lär nyförvärvet från Real Betis återfinnas, Emerson.

Att målvakten Hugo Lloris inte ens fanns med i truppen senast är bara ett bevis på att han kommer vakta målet imorgon.

Möjlig startelva:

Historik

Senaste gången man möttes var även det i London. Då vann United med 3-1 efter att ha legat under. Fred, Edinson Cavani, och Mason Greenwood såg till att det hände. Hemmamötet? Det var ingen rolig historia, för att uttrycka det milt. 6-1 till Tottenham…

Visste ni att…

  • Tottenham-legendaren Ledley King innehar rekordet för det snabbaste Premier League-målet någonsin? 9,9 sekunder tog det att göra det mot Bradford City säsongen 2000/01.
  • Manchester United vände ett 0-3-underläge till att vinna med 5-3 på White Hart Lane säsongen 2001/02? Vändningen är en av de mest klassiska i modern tid i United. Anledningen? Man låg under med 0-3 när halvtidsvisslan ljöd. I andra halvlek gjorde man fem mål.

Matchinformation

Tottenham Hotspur
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 10
Tid: Lördagen den 30 oktober 2021, 18.30
Plats: Tottenham Hotspur Stadium, London
Domare: Stuart Attwell
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

  • Pogba (avstängd, första matchen av tre)
  • Hannibal (skadad, inget datum)
Tveksamma:

  • Martial (skadad, stor chans)
  • Varane (ljumske, stor chans)
  • Amad (matchform, liten chans)
FORM
F25/9Aston VillaHPL0-1
V29/9VillarrealHCL2-1
O2/10EvertonHPL1-1
F16/10LeicesterBPL2-4
V20/10AtalantaHCL3-2
F24/10LiverpoolHPL0-5

Tottenham Hotspur

Skador och avstängningar:

  • Sessegnon (oklart, inget datum)
Tveksamma:

  • Gil (hamstring)
FORM
V30/9NŠ MuraHUEC5-1
V3/10Aston VillaHPL2-1
V17/10NewcastleBPL3-2
F21/10VitesseBUEC0-1
F24/10West HamBPL0-1
V27/10BurnleyBLC1-0

United mot Tottenham

Totalt:19592-50-53307-255
Borta:9427-33-34118-151
Premier League:5836-12-1098-57
SENASTE MÖTENA
V2019-12-04HPL2-1
O2020-06-19BPL1-1
F2020-10-04HPL1-6
V2021-04-11BPL3-1
SENASTE BORTAMATCHER
F2018-01-31BPL0-2
V2019-01-13BPL1-0
O2020-06-19BPL1-1
V2021-04-11BPL3-1