Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Tottenham - Manchester United 0-3
Gubbarna avgör i tam måste-match!

Lasse Lagerbäck omnämner kvällens drabbning som tam och är inte imponerad av United trots en viktig seger. Det ligger såklart mycket i hans analys samtidigt som båda lagen hade oerhört mycket att förlora och också mycket vinna. Vi måste ta med oss de tre poängen mer än något annat idag och inte minst det faktum att det äntligen blev en match med ”clean sheet”. 

Defensiven

Uppställningen idag var en annan och på något sätt måste vi utvärdera den som lyckad. Vad vi än tycker om match och motstånd idag så blev det äntligen (!) en (eller kanske ett) ”clean sheet”. Det var på tiden” Jag började själv skrivandet denna afton med konstaterandet att Maguire och Shaw verkligen inte är på topp just nu. Alla som såg EM i somras och som följt de båda under bra stunder vet hur bra de kan vara. Den senaste tiden har det dock sett katastrofalt dåligt ut. Alla har sett det. Inte heller idag såg det bra ut till en början, varsitt gult kort blev det bland annat.

Hur som helst, defensiven i sig såg bättre ut. Tätheten med de tre mittbackarna med en stabil McTominay framför måste utvärderas som ett steg framåt. Vi behöver dock se stabilitet över tid för att känna de positiva vindarna blåsa. Låt oss se vad som händer mot Alalanta där United faktiskt i princip kan säkra avancemang i CL med en seger. Låt oss också se om vi kan möta upp ett Manchester City nästa helg, inte bara ett tamt Tottenham.

Det är också värt att nämna Raphael Varane. Utan Varane har målen mot oss haglat in. Med Raphael Varane har defensiven känts mer stabil. Det är knappast hela sanningen att Varane är avgörande för framgång, men viktig är han menar jag.

 

 

Vad är värdet av denna seger?

Värdet av denna seger är å ena sidan oerhört stort, de tre poängen är helt avgörande för att gå vidare i någon sorts positiv anda. Å andra sidan såg motståndet svagt ut. Lagerbäck omnämnde som sagt matchen som tam och var inte imponerad.  Tottenham är uppenbarligen inte i sin bästa form, den saken är klar. Det kommer att bli ett större prov att åka till Atalanta i veckan och sedan ta emot Manchester City nästa helg. Undertecknad ska till Old Trafford då och ångesten har ju helt klart ökat inför denna resa och stora match. Å andra sidan förlorade City idag snöpligt mot Crystal Palace. Upp och ned är det hela. Summa summarum: Tre poäng är det viktiga idag!

 

Gubbarna avgör!

Ronaldo har fått rättmätig kritik de sista veckorna men idag gör han en bra match. Ett klassavslut till 1-0 och en påpasslig assist till Cavani vid 2-0 hamnar på kontot idag. Cavani i sin tur kämpar och sliter och gör en fin löpning när han får placera in 2-0. Överlag menar jag att Edinson Cavani är viktig för laget, hans kvaliteter och lagkänsla bidrar på ett sätt som måste värderas högt.

Det är alltså gubbarna som rent konkret avgör denna måste-match. Själv gillar jag att Cavani spelar och att Ronaldo måste finnas på planen är nog bara att inse. Oavsett hur han ser ut i en match så finns potentialen att göra mål där, alltid. Huruvida de båda får fortsätta spela tillsammans står skrivet i stjärnorna, det hela beror mycket på om Ole Gunnar Solskjaer tänker fortsätta med en uppställning där våra offensiva ”ytterstjärnor” får mindre speltid. Eller finns det ett annat sätt att lösa detta på?

Att Rashford får göra ett identiskt mål som han gjorde mot Atalanta senast är förstås också mycket bra. Vi behöver honom i målform.