Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Varane beräknas bli borta en månad

Raphaël Varane var i helgen tillbaka i spel för Manchester United efter en tids skadefrånvaro och fanns även med under gårdagens match mot Atalanta i Champions League. Mittbacken tvingades dock bryta i slutet av första halvlek igår och nu står det klart att fransmannen blir borta en månad framåt.

Det var ett välkommet tillskott i backlinjen när Raphaël Varane var tillbaka i startelvan i helgens match mot Tottenham Hotspur. 28-åringen hade varit borta ett par veckor på grund av en skada han ådrog sig under landslagsspel med Frankrike tidigare i höst och missade därmed ett gäng matcher med United.

Insatsen mot Tottenham lovade gott och att han skulle starta mot Atalanta igår var ingen högoddsare. Men vad det verkar var Varane kanske inte fullt redo ännu. I matchminut 38 började fransmannen nämligen känna av det baksida lår han skadade för ett par veckor sedan och tvingades därför avbryta matchen.

United bekräftar under onsdagskvällen att Varane undersökts och kommer bli borta från spel i ungefär en månad. Detta innebär att han missar lördagens derby mot Manchester City men får därefter rehabilitera och vila i lugn och ro, då det råder landslagsuppehåll.