Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Tottenham Hotspur - Manchester United
Får vi sjunde raka mot Spurs?

Manchester Uniteds damer ska under söndagen ta sig an Tottenham Hotspur på bortaplan och skulle man gå segrande ur den bataljen går man också om dagens motståndare i tabellen. Det som talar för är att United historiskt sett har haft enkelt mot Spurs. 

Ja, det finns all anledning att tro och hoppas på ett United som är motiverat ut i fingerspetsarna idag. Det faktum att man inte heller har spelat match sedan mitten av oktober torde innebära ett stort sug att spela hos många.

Senast man spelade var mot Durham i ligacupen och man fick slita hårt den gången genom att till slut vinna på straffar.

Det ska dock sägas att det har varit ett landslagsuppehåll mellan Durham-matchen och idag, så de flesta spelarna har givetvis fått lite matchande i benen.

Manchester Uniteds lag

Tottenhams lag

Förutsättningarna

Att det kommer bli en tuff uppgift idag råder det inga tvivel om. Tottenham ligger trea i tabellen med tolv inspelade poäng. United ligger bakom på fjärde plats med tio poäng. Vinst idag skulle därmed innebära att United går om och får då ställa in siktet på Chelsea och Arsenal, som nog får ses som de allra största titelutmanarna.

Som framgår av truppen ovan är Jackie Groenen inte med. Mittfältaren ådrog sig en lättare skada på landslagssamlingen med sitt Nederländerna och är därför indisponibel.

Millie Turner kommer inte heller till spel, då hon fortsatt rehabiliterar en knäskada.

I övrigt är truppen i det närmaste intakt. Kirsty Smith och Martha Thomas har bägge nyligen repat sig från skador och är nu tillgängliga för spel. Marc Skinner har dock meddelat att det är för tidigt för dem att göra 90 minuter redan.

Tidigare möten

Faktum är att United vunnit de sex senaste mötena med Tottenham; en streak som startade i november 2018. Man har dessutom gjort 20 mål i dessa matcher och bara släppt in fyra.

Det senaste mötet vann United med 4-1. Ella Toone gjorde bland annat två mål.

Teve

Matchen sänds på Viaplay med avsparkstid 13.15.