Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Pogba uttalar sig / Cavani skadad / Doktor Rashford MBE

Onsdagens nyhetssvep är här och det blir ett maffigt sådant. Paul Pogba har uttalat sig efter skadan och även Edinson Cavani dras med skadeproblem. Och så har Marcus Rashford tilldelats sin fina titel från Prins William. Det och mycket mer behandlas.

Pogba bryter tystnaden

Som bekant ådrog sig Paul Pogba en lårskada under den första träningen med det franska landslaget. De första prognoserna tyder på en frånvaro i mellan åtta till tio veckor.

I ett kort videoklipp som han väljer att publicera på Instagram uttalar sig mittfältaren om skadeproblemen.

Cavani fortfarande skadad

Edinson Cavani har missat stora delar av säsongen på grund av en skada. Mot Tottenham slog uruguayanen upp skadan och missar nu landslagssamlingen.

I en intervju med tidningen El Observador uttalar sig anfallaren om problemen.

Det är svåra skador. Och jag bestämde mig för att få behandling för det nu så att det inte fortsätter att bli värre. Jag vill återhämta mig så fort som möjligt för att vara i form för mitt lag och landslaget.

Edinson Cavani

Marcus Rashford MBE

Igår fick Marcus Rashford äntligen ta emot medaljen och titeln ”MBE” från Prins William under en ceremoni igår.

Engelsmannen tilldelas titeln efter sitt arbete utanför planen under de senaste åren och är alltså numer Dr. Marcus Rashford MBE.

Ny Roll för Jadon Sancho?

Engelsmannen har sedan flytten från Borussia Dortmund i somras haft svårt att få det att fungera i Manchester United.

Den tekniska yttern har inte fått Ole Gunnar Solskjaers förtroende utan har istället fått inleda majoriteten av matcherna på bänken. Vilket i sig är svårt att förstå.

Nu uppger The Athletic-journalisten Laurie Whitwell att det finns planer att testa honom som wingback. Enligt uppgifterna kan United fortsätta med en 5-3-2 uppställning och de har provat Sancho som wingback under flera träningar.

Stor supporterundersökning

The Athletic har genomfört en stor undersökning bland Manchester United-supportrar där de frågat de kring Ole Gunnar Solskjaer.

Det är ingen rolig läsning för norrmannen men kanske ännu värre för ägarfamiljen och Ed Woodward.

Mickey Thomas fri från cancer

Förre Manchester United-spelaren Mickey Thomas har under de två senaste åren kämpat mot cancer.

Idag kommer han med ett positivt besked – han är cancerfri!

Lån att vänta för Teden Mengi

Det var nog många som trodde att Teden Mengi skulle lånas ut på nytt under sommaren. Men så blev det inte. Istället har han tillbringat höstsäsongen med U23-laget.

Men enligt U23-tränaren Neil Wood lär mittbacken lånas ut i januari vilket är positiva nyheter.

Irakiska landslaget för Zidane Iqbal?

Zidane Iqbal föddes i Manchester men hans pappa är från Pakistan och hans mamma är från Irak. Tidigare i år fick han även ett irakiskt pass och har representerat landet på U20- och U23-nivå.

Nu rapporterar Sky Sports att det irakiska fotbollförbundet vill agera snabbt och säkra den 18-årige talangens tjänster även på seniornivå.

18-åringen har imponerat för både ungdoms- och reservlaget det senaste året och skrev i april på sitt första proffskontrakt med Manchester United.

Millie Turner tränar med boll

Millie Turner ådrog sig i mitten av september en allvarlig knäskada i matchen mot Leicester. Sedan dess har hon inte varit tillgänglig för damlaget.

Men nu kanske det börjar ljusna på skadefronten för Turner. Idag var hon nämligen tillbaka på planen för första gången.

Bøe Risa och Thorisdottir uttagna

United-duon Vilde Bøe Risa och Maria Thorisdottir har blivit uttagna till det norska landslaget inför matcherna mot Albanien och Armenien i slutet av november.