Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Trio på Newcastles radar / Utmärkelse för Toone / McTominay sjuk

Manchester United v Manchester City - Carabao Cup Semi Final

Torsdagens nyhetssvep bjuder på ett transferrykte som inkluderar tre Manchester United-spelare, där samtliga uppges vara på nyrika Newcastle Uniteds radar. Vidare gratulerar vi Ella Toone till utmärkelsen som månadens spelare i ligan. 

En dålig nyhet är att Scott McTominay skadat sig under landslagssamlingen med Skottland. Vidare får vi en uppdatering gällande Luke Shaws hjärnskakning.

Unitedtrio uppvaktas av saudierna

Newcastle United har som bekant blivit med nya, kontroversiella, ägare sedan ett par veckor tillbaka. Inofficiellt är det numer den saudiska staten som äger klubben och har ett således ett kapital som mer eller mindre är oändligt.

I dagarna anställde man Eddie Howe som ny manager och givetvis har det också börjat spekuleras kring vilka spelare som ska ansluta till klubben.

Några som rapporteras vara på radarn är Uniteds Jesse Lingard, Dean Henderson, och Donny van de Beek. Detta enligt Mirror.

Den gemensamma nämnare i detta fall är att trion har svårt att ta plats i dagens United och därför skulle nog ingen av dem vara omöjliga för att flytta, antingen i januari eller till sommaren.

Ryktena som cirkulerar i diverse medier gör gällande att det framför allt är van de Beek som verkar vara mest angelägen att få flytta. Samtidigt känns nederländaren minst kompatibel av de tre att göra flytten till Newcastle.

Mycket lär också hänga på tränarfrågan i United och vad som händer framöver.

Toone månadens spelare

Ella Toone har stått för en fin inledning på säsongen i Manchester United och har för det belönats med utmärkelsen som månadens spelare i ligan.

Grattis, säger vi till Ella!

McTominay lämnar landslagssamling

Det skotska fotbollförbundet meddelar under dagen att Unitedmittfältaren Scott McTominay lämnar lagets landslagssamling på grund av sjukdom. Skotten har rest tillbaka till Manchester men förbundskapten Steve Clarke hoppas att 24-åringen återvänder inom ett par dagar.

Clarke meddelar även att det inte rör sig om Covid19.

”Det är inte Covid-relaterat. Han åker hem över ett par nätter, så hoppas vi att han kan återansluta till laget i helgen,” säger Clarke.

Uppdatering på Shaw

I matchen mot Manchester City ådrog sig Luke Shaw en hjärnskakning och och har fortfarande symptom. Detta har gjort att vänsterbacken inte tagits ut i Gareth Southgates VM-kvaltrupp, men att man från landslagsledningen ändå håller koll på honom.

Tyrone Marshall på Manchester Evening News skriver att den engelske förbundskaptenen möjligen ger upp hoppet om att få se Shaw i truppen den här landslagssamlingen. Riktlinjerna vad gäller hjärnskakningar är förhållandevis strikta och det första testet Shaw gjorde klarade han inte.

Kanske lika bra att han stannar på hemmaplan för den här gången.

Aston Villa gör tränarrekrytering

Aston Villa sparkade nyligen Dean Smith från tränarposten, detta efter en rad sämre resultat.

Detta gjorde att man plockade in Steven Gerrard från skotska Rangers FC.