Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Premier League-klubbarna eniga / Info om nästa säsong / Fred VM-klar

Fredagens nyheter ställer framför allt in siktet på det senaste som kommunicerats från Premier League. Bland annat har klubbarna sagt sitt om att spela VM vartannat år, samt har man meddelat praktikaliteter för nästkommande säsong. 

Vi noterar även att Freds Brasilien blev VM-klara i natt.

Premier League-klubbarna eniga om VM-frågan

Under hösten sipprade ett förslag gällande att spela VM vartannat år ut, och den frågan har på senare tid fått rejäl genomslagskraft. Så pass mycket att frågan nu på allvar överläggs.

Detta är givetvis något som Uefa och övriga ligaorganisationer måste ta ställning till, och vad gäller Premier League har nu klubbarna röstat om förslaget.

Resultatet? Samtliga 20 klubbar är enhälligt överens om att man inte ställer sig bakom idéen att spela VM vartannat år.

Information om nästa säsong

2021/22 års upplaga av Premier League är ännu bara elva omgångar in, men tro inte att man inte redan planerar för nästa säsong.

Startdatum för säsongen 2022/23 är beräknat till den 6 augusti och säsongen planeras avslutas den 28 maj 2023.

Mitt under pågående säsong ska det också klämmas in ett VM i slutet av 2022. Detta medför att ett ligauppehåll kommer ske mellan den 14 november och 26 december.

Finalen av mästerskapet går av stapeln den 18 december och Premier League ska alltså dra igång en dryg vecka senare.

Galenskap, var ordet.

Freds Brasilien VM-klart

Till sist gratulerar vi Fred och hans Brasilien till VM-platsen, som man under natten till idag (fredag) säkrade när man besegrade Colombia på hemmaplan.

Matchen slutade 1-0 efter mål av Lucas Paqueta.

Unitedmittfältares bidrag rent statistiskt under matchen var ett gult kort. Mer hann inte Fred göra, då han endast spelade första halvlek.