Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Everton - Manchester United
Läge att vinna om man vill hänga med i toppen

Manchester Uniteds damer får efter förra helgens sura poängtapp nere i London idag försöka ta lite revansch på sig själva och i stället fixa en trea mot Everton. Återigen spelar man på bortaplan. 

I och med det oavgjorda resultatet förra helgen mot Tottenham Hotspur tappade United åter mark i tabellen och befinner sig nu på en femteplats i Women’s Super League, med elva inspelade poäng.

Man har förvisso en match mindre spelad än både Tottenham samt serieledande Arsenal, vilket innebär att en seger idag är ett måste för att ha någon chans att haka på i toppen.

Insatserna har dock varierat och det har varit svårt för Marc Skinner och hans gäng att hitta något kontinuerligt spel. Inte sällan vill det till att vissa framträdande spelare har sin dag, lite som Alessia Russo hade föregående helg mot Tottenham.

Manchester Uniteds lag

Noterbart är att norskan Vilde Boe Risa tar plats i startelvan, något hon inte gjort sedan premiären mot Reading i september.

Hayley Ladd finns däremot inte med alls. Oklart varför i skrivande stund.

Evertons lag

Förutsättningarna

Idag ställs man mot ett Everton som för stunden placerar sig på tionde plats, av tolv lag. Därmed på pappret en match man bör ha goda chanser att vinna.

Jackie Groenen är fortsatt borta på grund av skada och kör nu rehabilitering för att komma tillbaka i spel. Även Millie Turner jobbar för att komma tillbaka från skada.

Martha Thomas var däremot tillbaka förra matchen efter sin skadefrånvaro. 25-åringen hoppade in med cirka tjugo minuter kvar att spela.

Tidigare möten

Senaste mötet med Everton slutade med en 2-0-seger för Uniteds del. Oktober månads spelare i ligan, Ella Toone stod då för ett av målen och Kirsty Hanson gjorde det andra.

I övrigt är Everton ett lag United haft relativt enkelt mot. Fem vinster på sju försök har det blivit.

Teve

Matchen sänds på Viaplay med avsparkstid 13.30.