Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Manchester United - Manchester City
Efterfrågas: en metod för att vinna fotbollsmatcher

Manchester United spelar ikväll ligacupfotboll och gör så mot antagonisten från stan, nämligen Manchester City. Vad som är positivt inför kvällens match är att United inte har förlorat på fem matcher. Det negativa är emellertid att man de fyra senaste matcherna tycks ha glömt hur man vinner fotbollsmatcher. 

I förra omgången slog United Durham på bortagräs, men det skulle krävas straffar för att skilja lagen åt, då resultatet under ordinarie tid skrevs till 2-2.

Att United vann på straffar innebär att man fick två poäng, vilket också är den totala poängskörd man har i gruppspelet.

Gästande City toppar däremot gruppen på sex poäng men har inför kvällens möte också en match mer spelad.

Manchester Uniteds lag

Marc Skinner roterar så mycket som bara är möjligt, med sex ordinarie spelare på den tunna bänken.

Manchester Citys lag

Förutsättningarna

United har kryssat i de fyra senaste matcherna, där det senaste kom i ligaspelet mot Everton i söndags (1-1). Gemensamt för alla dessa fyra matcher är att United haft ledningen men därefter tappat. Detta är något Marc Skinner och hans gäng måste se till att undvika, inte minst om man ställs mot lag som City, där en eventuell ledning verkligen måste tas tillvara på.

Vad gäller läget i truppen finns det ett par skador och sjukdomar att rapportera.

Hayley Ladd missade Everton senast på grund av sjukdom och kommer inte finnas med ikväll.

Martha Harris har en skadekänning i foten och missar därför också kvällens match.

Sedan tidigare är även Jackie Groenen och Millie Turner borta. Gällande Groenen sades det initialt att hennes lårskada inte tycktes vara så farlig, men detta blir nu tredje matchen i rad som nederländskan missar för United.

Vidare till Citys form i ligacupspelet så ska det sägas att det inte är något fel på den. Man har slagit både Everton och Durham med 5-1 respektive 3-0, och från ligaspelet kommer man med en seger mot Leicester i ryggen.

Tidigare möten

Lagen möttes för dryga månaden sedan i ligaspelet i en match som slutade 2-2. Trots spel tio mot elva större delen av matchen och ledning med 2-1 med kvarten kvar, lyckades United inte hålla undan och knipa tre poäng.

United både vände 0-1-underläge och tappade 2-1 till 2-2. Frågan är vad vilken metod man ska använda sig för att vinna en match egentligen…

Teve

Matchen sänds på FA Player, vilket begränsar möjligheterna en aning att se matchen i Sverige.