Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Scunthorpe i FA Youth Cup / Dalot återförenas med Mourinho?

Onsdagens nyhetssvep blir ett kortfattat sådant, med ämnen som FA Youth Cup och lite transferrykten. Slutligen passar Fred på att skicka en hälsning i egenskap av landslagsspelare för Brasilien, som i natt spelade mot Argentina. 

Scunthorpe härnäst för ungdomarna

Den tredje omgången av FA Youth Cup lottades under gårdagen och för Manchester Uniteds del innebär det möte med Scunthorpe United från League Two.

Matchen spelas den 11 december och det är United som står som hemmalag.

Dalot kan återförenas med Mourinho

Diogo Dalot värvades till Manchester United från Porto sommaren 2018 och har sedan dess haft svårt att göra sig ett stort namn på Old Trafford.

Föregående säsong var portugisen utlånad till AC Milan, och enligt italienska uppgifter tycks en flytt till Serie A åter vara aktuell.

Den här gången är det AS Roma som sägs vara intresserade av Dalots tjänster. Och varför just Roma drar i 22-åringen kan så klart ha sin förklaring i att José Mourinho tränar huvudstadsklubben.

Det var just Mourinho som tog Dalot till United för tre år sedan och nu kan alltså en återförening dem emellan vara aktuell.

Något som dock uppges vara problematiskt är att United rapporteras vilja sälja Dalot, medan Roma är intresserade av en låneaffär. En obligation, där Roma först lånar Dalot och sedan köper loss honom för €10 miljoner, tycks inte heller vara någon tillfredsställande kompromiss hos italienarna.

Dalots kontrakt löper ut sommaren 2023, vilket gör att United inte nödvändigtvis behöver ha någon brådska att sälja ytterbacken, om det nu är det man har planerat för.

Freds Brasilien kryssade i rivalmötet

Brasilien tog under natten till onsdagen emot Argentina i det sydamerikanska VM-kvalet i en match som slutade 0-0. Resultatet innebär dessutom att Argentina gör Brasilien sällskap till nästa års VM i Qatar.

För Freds del blev det 90 minuter och mittfältaren hälsar att han är nöjd med landslagsåret, men att det är mycket kvar att jobba på inför kommande VM.