Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Damer till landslagsspel / Law staty / Maguire bäste målskytt

Även idag är nyhetssvepet begränsat i omfång. Vi rapporterar bland annat om landslagsspel för flera spelare i damtruppen, och att lagkapten Harry Maguire nu är Englands målrikaste back. Det kanske ger självförtroende inför kommande Premier League. Från helgen är det full fart på schemat igen. 

Målvakter i United women till U23-spel

Uniteds unga målvakter Fran Bentley och Emily Ramsey är båda uttagna till Englands U23-landslag. Ramsey är utlånad till Birmingham City där det går trögt hittills i år. Birmingham ligger näst sist i WSL och är utan vinst på sju matcher. Bentley i sin tur är utlånad till Bristol City som spelar i Sky Bet Championship och är för närvarande på 18:e plats. Framtiden ser i alla fall ljus ut för United Women på målvaktspositionen.

Tre från United Women uttagna till Wales landslagstrupp

Tre spelare i United women är uttagna till Wales kommande landslagsspel. Det gäller rutinerade Hayley Ladd samt de unga mittfältarna Carrie Jones, och Chloe Williams. Wales har gått bra i sin VM-kvalgrupp och ligger för närvarande på andra plats bakom Frankrike på 10 poäng efter fyra matcher.

Laget har nu två relativt tuffa matcher på schemat, först hemma mot Grekland och framför allt borta mot serieledande Frankrike.

Law blir staty

Legendaren Denis Law som var så framstående i United under 60- och 70-talet har nu hedrats med en staty i skotska Aberdeen. Vid en ceremoni avtäcktes bronsstatyn av Law själv tillsammans med Sir Alex himself.

Maguire är nu bäste målskytt

Lagkapten Harry Maguire har varit minst sagt kritiserad den sista tiden i United, med all rätt. Trots det har han fått förtroende från Gareth Southgate när England tidigare i veckan säkrade avancemang till VM i Qatar nästa år. Dessutom har han nu slagit målrekord genom att ha gjort sju landslagsmål totalt som försvarare. Om detta och andra rekordhållare i United genom åren kan ni läsa nedan.