Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Carrie Jones signerar proffskontrakt
Hon är klok bortom sin ålder

Manchester United meddelar på fredagen att damlagets unga anfallare Carrie Jones har signerat sitt första proffskontrakt. Jones har kritat på till juni 2023 och kontraktet kommer med en option på ytterligare ett år.

Det var sommaren 2020 som Carrie Jones flyttade till United från Cardiff City för spel i Uniteds U21-lag. Redan under första säsongen i klubben var Jones, som fyllde 18 år i september, regelbundet med i damlagets matchtrupp. Hon debuterade i mars med ett inhopp mot Aston Villa och totalt blev det fyra inhopp under debutsäsongen i klubben.

Den här säsongen har Jones varit med i matchtruppen i samtliga damlagsmatcher. I ligan har det blivit ett par inhopp och hon har startat båda matcherna i Ligacupen.

Jones är också walesisk landslagsspelare. Hon debuterade redan som 15-åring, sensommaren 2019.

Att Jones är en spelare för framtiden råder det ingen tvekan om.

Carrie Jones säger:

Jag är så glad att signera mitt första proffskontrakt. Det är något jag har drömt om sedan en ung ålder och att signera det för en klubb som Manchester United är grädden på moset. Jag skulle vilja tacka min familj för alla uppoffringar som de har gjort genom åren och för att de har varit med mig varje steg på vägen, och alla tränarna som har hjälpt mig på min resa. Med ett särskilt omnämnande för Charlotte [Healey] och ledarna i U21-akademin.

Jag är så tacksam till fansen för deras stöd och jag ser verkligen fram emot att fortsätta min utveckling här de kommande åren.

Mark Skinner säger:

Carrie är en sådan talangfull spelare som är klok bortom sin ålder. Hon har otrolig mognad för en 18-åring och det visar sig verkligen i sättet som hon spelar och hur hon tar sig an sin fotboll. Carrie är ännu ett exempel på betydelsen av akademisystemet i att ta fram unga spelare. Hon har anpassat sig så bra till a-laget och är en sådan lysande talang.

Jag är verkligen glad att Carrie har bundit sin framtid till klubben. Och vi kommer att fortsätta jobba nära med henne, på och utanför planen, för att säkerställa att hennes talang lyser igenom.