Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Manchester United byter manager
Ole Gunnar Solskjaer lämnar United, Michael Carrick tar över tills vidare

Manchester United bekräftar på söndagen att Ole Gunnar Solskjaer har lämnat sin roll som manager för klubben. Michael Carrick tar över manageransvaret tills vidare, medan klubben letar en ny tillförordnad manager för återstoden av säsongen.

I ett kort uttalande säger United följande:

Ole kommer alltid att vara en legend i Manchester United och det är med stor beklagan som vi har tagit det här svåra beslutet. Medan de senaste veckorna har varit en besvikelse ska de inte fördunkla allt arbete han har gjort under de tre senaste åren för att återbygga grundstenarna för långsiktig framgång.

Ole lämnar med våra uppriktiga tack för hans outtröttliga insatser som manager och våra allra bästa lyckönskningar för framtiden. Hans plats i klubbens historia kommer alltid att vara säker, inte bara för hans historia som en spelare men som en fantastisk man och en manager som gav oss många fantastiska stunder. Han kommer alltid att vara välkommen tillbaka till Old Trafford som en del av Manchester United-familjen.

De kommande matcherna kommer Michael Carrick att ta över ansvaret som manager på temporär basis. Klubbens intention är sedan att anställa en tillförordnad manager för återstoden av säsongen.

Med de orden säger vi tack till Ole Gunnar Solskjaer som Manchester United-manager. Det blev inte vad drömde om.