Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Manchester United - Arsenal
Tuffast tänkbara motstånd för dagen

När herrlaget går på knäna hoppas vi alla på framgångar för Manchester United Women. Efter en fin seger mot Manchester City i ligacupen väntar nu serieledande Arsenal i ligan. Tuffast tänkbara motstånd alltså men vi hoppas åtminstone att vi ger serieledarna en riktig match. 

Arsenal har tappat en ynka poäng i ligan men det var i matchen senast som laget fick nöja sig med en poäng mot Tottenham (1-1). Det kan vara bra för United att se att det går att ta poäng mot de starka serieledarna från London.

United Women ligger på femte plats för närvarande med 12 poäng. Arsenal toppar ligan på 19 poäng.

Manchester Uniteds lag

Arsenals lag

Förutsättningarna

I matchen mot Manchester City senast roterade Marc Sinner kraftigt i startelvan från start. Men de mer ordinarie spelarna kom in efter hand och påverkade också lagets insats till det positiva. I matchrapporten konstaterade vi att unga Fuso Ferreira och Jones gjorde en bra insats. Den förra stod för ett av målen, Ona Battle för det andra.

Arsenal leds av målmaskinen och kaptenen Kim Little. Den 29-åriga skotskan har gjort 50 mål på 98 matcher i WSL. Andra spelare att se upp med är de målfarliga anfallarna Beth Meed och Vivianne Mediema. Statistiken säger att Arsenal gör hela 3 mål i snitt per match medan Manchester United får nöja sig med 1,67. Arsenal har i år på sju matcher hela 24-3 i målskillnad och har på sina  16 senaste matcher i WSL vunnit 14, två har slutat oavgjort.

Tidigare möten

Lagen har mötts 4 gånger och det har blivit en vinst för United medan Arsenal gått segrande vid tre tillfällen. Senast lagen möttes var i mars 2021 och då vann Arsenal med 2-0.

Teve

Matchen sänds på Viaplay med avspark 13.15.