Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mauricio Pochettino toppar önskelistan
Det är inte uteslutet att han kommer redan nu

Mauricio Pochettino är högst upp på Manchester Uniteds önskelista som nästa manager för klubben. Detta rapporteras på flera håll i England. Inte bara det, uppgifter gör gällande att Pochettino skulle kunna ansluta till United redan under pågående säsong.

Andra alternativ för United anses vara Ajax Erik Ten Haag och Leicesters Brendan Rodgers. Vidare nämns – men mindre frekvent – även Julen Lopetegui, Zinedine Zidane och Luis Enrique. Detta då för rollen som nästa permanenta manager.

Väljer United ändå en tillförordnad manager för återstoden av säsongen förefaller Laurent Blanc just nu vara det hetaste alternativet. Även Steve Bruce framförs som ett alternativ. Vidare nämns i förbifarten namn som Ralf Rangnick, Rúben Amorim och Wayne Rooney.

Men Mauricio Pochettino förefaller alltså vara huvudspåret för United. Pochettino har beundrare i United och han uppges själv vara intresserad av jobbet, detta bland annat enligt respekterade Simon Stone på BBC.

Stone menar att Pochettino skulle kunna vara tillgänglig för United redan nu. Argentinaren uppges inte vara nöjd med situationen i Paris Saint-Germain. Framför allt sägs det att han tycker sig ha för lite kontroll i den franska klubben. En manager i Manchester United har otvivelaktigt större makt i den egna klubben, framför allt när det kommer till spelarrekrytering.

Att Pochettino skulle forcera sig bort från PSG anses vara osannolikt. Öppningen skulle vara att en flytt för Pochettino kan passa både klubb och tränare. PSG har nämligen Zinedine Zidane högt upp på sin önskelista. Zidane är som bekant utan klubb för tillfället.

Fortfarande är det en bra bit till ett påskrivet kontrakt och vi följer förstås utvecklingen.

Även James Ducker på Telegraph menar att Pochettino är ett hett spår för United. Paul Hirst på Times håller med och även Sky Sports menar att Pochettino är huvudspåret.

För nu är det emellertid Michael Carrick som styr United på temporär basis. Carrick har Mike Phelan och Kieran McKenna till sin hjälp och Darren Fletcher anses också ha en nyckelroll under den här övergångsperioden.

Carrick håller presskonferens i eftermiddag, inför matchen mot Villarreal. Vi återkommer givetvis med en rapport därifrån.