Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Pochettino närmar sig / Zidane ersätter / Zlatan om United

Tisdagens nyhetssvep är här och det mesta kommer att handla om sökandet efter Manchester Uniteds nya tränare. Av allt att döma är det mycket som tyder på att Mauricio Pochettino är mannen som ska leda laget framöver. Dessutom har Zlatan Ibrahimovic uttalat sig om sin tid i United och kulturen i klubben.

Pochettino närmar sig United?

Allt har inte klickat för argentinaren sedan han tog över Paris Saint-Germain i januari. Han misslyckades med att leda laget till ligatiteln förra säsongen och ryktades redan i somras bort från klubben.

Nu pekas den förre Tottenham-tränaren ut som storfavorit till att ta över Manchester United. Både franska och engelska medier rapporterar liknande uppgifter kring detta just nu.

Först ut har vi James Ducker på The Telegraph som menar att allt inte är väl mellan PSG:s klubbledning och Pochettino. Något som kan gynna United ifall de väljer att satsa på argentinaren.

Manchester Evening News chef-reporter Samuel Luckhurst är inne på samma spår. Han menar att United är självsäkra i jakten på Pochettino och att han är villig att lämna PSG direkt för att ta över United.

Enligt deras uppgifter kommer dock United att få betala omkring 10 miljoner pund, motsvarande 120 miljoner kronor, för att få loss tränaren från den franska klubben.

PSG redan i kontakt med Zidane

Om Mauricio Pochettino väljer att lämna PSG har de enligt flera uppgifter redan pekat ut hans ersättare – Zinedine Zidane. Det menar ESPN-journalisten Mark Ogden.

Han skriver att den franska klubben redan varit i kontakt med Zidane och ser honom som den bästa ersättaren till Pochettino. Han ska också vara intresserad av jobbet, enligt uppgifterna.

Vidare skriver ESPN att Pochettino inte bett om att få lämna men att relationen mellan honom och klubben är lite ansträngd.

Le Parisien är inne på samma spår. Zinedine Zidane är PSG:s förstaval och hans relation med flera av spelarna (Sergio Ramos, Keylor Navas, Ángel Di María och Kylian Mbappé) kan bli avgörande.

”Pratar för mycket om det förflutna”

Det är Zlatan Ibrahimovics ord om Manchester United. I en stor intervju med The Guardian uttalar sig svensken om sin tid i klubben.

Först och främst benämner han United som en fantastisk klubb och att han trivdes bra och att titlarna han vann (Ligacupen & Europa League) betydde mycket.

Men Ibra menar att kulturen i United påverkas för mycket av det förflutna.

De pratar för mycket om det förflutna. När jag kom dit sa jag att jag är här för att fokusera på nuet och för att skapa min egen berättelse. Du måste tänka på nuet annars borde du åka till ett sjukhus och rensa huvudet.

Zlatan Ibrahimovic