Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Villarreal - Manchester United 0-2
Till slutspel utan skål

Förväntningarna på dagens insats var inte skyhöga på förhand. I matchbloggen handlade uppsnacket om att få saker kändes nya och spännande. Det blev heller inte mycket nytt fram till slutskedet av matchen där Ronaldos nummer 140 och Sanchos pärla nummer 1 tar oss vidare till slutspel, trots allt! Vi tar det alla dagar i veckan och ber inte om ursäkt. 

140 + 1

Två siffror ger oss idag en slutspelsplats och ett uns av hopp inför våren. För det första är det nummer 140 från Ronaldos skor som löser det för oss åter igen i Champions League. Sanslöst nog så är det enligt uppgift så att Ronaldo själv gjort fler mål i turneringen än den stora majoriteten deltagande lag. Lite sjukt är det. Lobben idag är väl tämligen enkel att lägga in efter sjabbel från Villarreal men nog så viktig. Vi ber inte om ursäkt för den även om en sådan känsla kom över mig, bara för någon sekund.

Kanske än mer viktig är Jadon Sanchos nummer ett. Det var en riktig pärla som ledde till första poängen i United, och den är oerhört central, såklart. Kan vi få igång en spelare som Sancho i poängligan vinner vi mycket. Det kan inte nog betonas!

På östfronten annars lite nytt

Egentligen är det ganska lite nyheter vi får se i den lilla staden på Spaniens östkust ikväll. Det mest spännande i matchens inledning var att flera verkade ha putsat lite extra på sina frisyrer eller att delar av tränarstaben klätt upp sig i kostym. Spelet kändes tamt. Det som kännetecknat United så många gånger i år: svårigheter att få tag på bollen, svårigheter att ta sig förbi första pressen, svårigheter att hålla ihop försvaret och svårigheter att få till ett offensivt eget spel var på tapeten även idag.

Vi har uppenbarligen inte förmågan i backlinje och defensivt mittfält att hålla i boll och kombinera oss fram. Även utan Pogba är bolltappen på egen planhalva många i första halvlek. När Maguire, Telles och Fred försöker ta sig förbi pressen sätter jag drycken i fel strupe, för att inte tala om  när Wan-Bissaka försöker göra en gubbe strax framför eget straffområde. Nej, hoppet sattes till van de Beek i uppspelsfasen idag men vi såg inte mycket av det i första halvlek. När Fernandes kom in blev det något bättre. Den där defensiva mittfältaren av rang…

Motståndet

Villarreal rullade boll och gjorde det svårt för United att få till ett eget spel. Men de saknade helt klart den sista skärpan och målskyttar överlag idag även om Danjuma alltid är ett hot. Men förutom ett par viktiga händer från de Gea så var det ingen större panik.  Tur var väl det annars kunde det slutat riktigt illa. Jag gissar att Villarreal är kritiska till sin egen insats i eftersnacket. Ett United på dekis borde de kanske ha slagit på hemmaplan.

Clean sheet och en buffert att hålla hårt i

Åter igen får David de Gea göra ett par riktigt fina räddningar. Det var nog rätt skönt för honom efter ett par mindre stabila  insatser (?) det sista (nej, han har inte varit dålig). Han sträcker ut ordentligt tre gånger om, minst. Om han inte gjort det hade nog säsongen varit över på många sätt.

Till syvende och sist får vi istället med oss ett clean sheet och det är ju faktiskt väldigt ovanligt. Därför kanske känslan idag borde vara betydligt mer positiv än vad den är just nu. Det syntes dock på spelarna i efterhand att det mer handlade om lättnad än jubel. Ja ok, jag jobbar på det och säger att det här resultatet faktiskt ger oss en fin buffert att hålla hårt i. Nu kan vi åtminstone se fram emot 2022 med ett uns av hopp även om vi kanske inte skålar in det nya riktigt ännu!