Spelarbetyg: Villarreal - Manchester United 0–2
Två sena mål gav seger & avancemang

Manchester United är klara för slutspel i årets upplaga av Champions League. Två mål i den andra halvleken signerade Cristiano Ronaldo och Jadon Sancho säkrade vinsten mot Villarreal. Här nedan följer spelarbetygen från insatsen.

David De Gea: 7,5

Står för två fina räddningar under den första halvleken och en ännu vassare i den andra. Fortsätter på sin fina form den här säsongen.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Helt osynlig i offensiven och slarvar lite boll under några tillfällen under den första halvleken. Spelade upp sig något i den andra halvleken, godkänd.

Victor Lindelöf: 7,5

Stabil insats från svensken som tillsammans med sin mittbackskollega gav ett lugn som vi inte sett på ett bra tag. Bäst i backlinjen och hans bästa insats på länge. Felfri både i duellspelet och i passningsspelet. Ett rejält kliv i rätt riktning.

Harry Maguire: 6

Något sämre än sin svenske mittbackskollega men alltjämnt en stabil och godkänd insats från lagkaptenen.

Alex Telles: 6

Hotade med några farliga inlägg annars ganska osynlig. Lite för svajig i defensiven för att kvittera ut ett högre betyg. Likt sin ytterbackskollega bättre i den andra halvleken.

Scott McTominay: 6

Svag i första halvlek. Spelade upp sig i den andra, främst i passningsspelet. Men även i närkampsspelet. Godkänd insats.

Fred: 7

En absolut godkänd insats från brassen som vinner en hel del boll. Som vanligt lite svajig i passningsspelet men ligger bakom ledningsmålet där han vinner boll högt. Bäst av mittfältstrion.

Donny van de Beek: 5,5

Ut 66’. Varnad. Kom inte till sin rätt. Ytterst få bolltouch och drabbades så klart av att United främst fick försvara sig.

Jadon Sancho: 8

Ut 90+3’. En av få där det händer något kreativt när han har bollen. Försöker och försöker. Mycket fin aktion när han är nära att ge United ledningen. Borde nog varit mål där men väger upp det med ett riktigt klassavslut till 2-0. Bäst i United.

Cristiano Ronaldo: 7

Ut 90+1’. En ganska medioker insats av portugisen som dock kliver fram som vanligt. Serveras till målet men bollen ska in och i de lägena är han bäst i världen.

Anthony Martial: 4,5

Ut 66’. Ingen lyckad dag för fransmannen. Fick knappt några bollar att jobba med och när han väl fick den lyckades han inte komma till något farligt.

Bruno Fernandes: 6,5

In 66’. Fin framspelning till Sanchos friläge och hittar fina ytor mellan backlinje och mittfält. Assist till 2-0, bra inhopp. Blir ett annat lag med portugisen på plan.

Marcus Rashford: 6

In 66’. Kommer in med pigga ben och bidrar med ett hot i djupled. Inblandad i 2-0 målet.