Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Tränarlistan krymper! / Regnbågskampanj för damerna / Stukad backlinje mot Chelsea

Denna torsdag har vi fått ta del av vilka spelare som är indisponibla i matchen mot Chelsea och det är inga stora överraskningar. Carrick tvingas att tänka nytt utan kapten Maguire och sedan tidigare skadade Varane. I ärendet tränare så verkar listan krympa och favoriter utkristalliseras. Frågan är dock vad vi kan lita på. 

Tränarlistan krymper!

Igår kväll förtydligade James Ducker att listan på interimtränare av allt att döma är handlar om fem namn enligt nedan. Många har trott på Ralf Rangnick och Ernesto Valverde som de hetaste. Idag kommer dock uppgifter på att två andra namn är mest aktuella som interimtränare, efter samtal. Det handlar om Lucien Favre och Rudia Garcia. Det återstår att se kommande dagar om någon av de två (eller de fyra) blir klar.

Som permanent tränare pekas nu Erik ten Hag ut som favorit medan andra envist fortsätter att föra fram Pochettinos intresse. Om saker går i lås med någon av dem kan vi nog inte vara besvikna.

Vissa fortsätter alltså att peka ut Pochettino även om han svarat ganska undanbedjande på rykten. Senast handlade det om svaret på frågan om han haft dialog med sina spelare i Paris om de rykten som förekommer. Pochettinos svar, ”vi lever i en värld av rykten, det vet alla”, säger väl allt och ingenting.

Andra menar att det kommer underförstådda signaler om att han vill till England och United, bara det faktum att han pratar engelska är ett argument som hörs. Strykan på det argumentet låter vi vara osagt.

Även Cantona är sugen på att ta över tränarrollen, tänk om den ändå vore sann.

Regnbågskampanj för damerna

Damtruppen rapporterar på sin sida om det viktiga arbetet med allas lika värde. Damlagets kapten Katie Zelem kommer i likhet med motståndarnas kapten att ha regnbågsarmand i kommande matcher mot Chelsea och Arsenal.

Det blir även en kampanj med banners på läktaren och i programblad som stöd för Rainbow Devils, en supportergruppering som arbetar hårt med att stärka och hylla alla regnbågssupportrar och se till att befästa en säker och inkluderande miljö runt fotbollen.

Stukad backlinje mot Chelsea

Inför den stora och tuffa uppgiften mot Chelsea på söndag framgår att listan av skadade spelare är relativt intakt sedan tidigare. Den inkluderar Varane, Cavani, Pogba och troligen även Shaw. Vidare vet vi att Harry Maguire är avstängd (till glädje för en del). Det kan hända att Michael Carrick tänker en trebackslinje med Lindelöf, Bailly och Jones, om det nu är rimligt.

I Chelsea verkar Lukaku vara tillbaka medan Kovacic och Havertz av allt att döma missar matchen.