Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ny manager på ingång
Uppgifter: Rangnick tar över Manchester United

Sedan Ole Gunnar Solskjaer entledigades från managerposten i Manchester United har det skrivits flitigt om vem som ska ta över efter norrmannen. Under torsdagseftermiddagen kommer trovärdiga uppgifter om att Ralf Rangnick tar över rollen som manager fram till säsongens slut. 

Efter lördagens förlust mot Watford fick Ole Gunnar Solskjaer lämna posten som manager för Manchester United och Michael Carrick står nu som tillförordnad manager till dess att ett nytt namn är på plats.

Det nya namnet tycks vi ha fått idag. David Ornstein på The Athletic kommer sällan med uppgifter tagna ur intet, och med tanke på spekulationerna som varit under veckan, vågar vi nog slå fast att den brittiske journalisten har rätt.

Ornstein meddelar nämligen att Manchester United har kommit överens med den tyske tränaren och sportchefen Ralf Rangnick om ett kontrakt på sex månader. Det innebär att 63-åringen kommer ta rollen som manager fram till säsongens slut.

Men det slutar inte där. Enligt uppgifterna sägs det också att Rangnick kommer vara kvar i klubben under en tvåårsperiod, efter att han klivit av rollen som manager.

Det rimliga antagandet är därför att tysken kommer få någon typ av konsult-/sportchefsroll inom klubben.

Vidare skriver även Simon Stone, med god insyn i Manchester United, att ingenting är klart ännu, men att mycket talar för att tysken landar i klubben.

Rangnick kommer senast från Lokomotiv Moskva i Ryssland, där han haft en sportchefsroll med fokus på utveckling.

Hans kanske allra främsta tränargärning har varit i RB Leipzig från 2015 till 2019, där han både fungerat som manager och sportchef. Det är till stor del tack vare Rangnick som RB Leipzig etablerat sig bland Europas bästa lag.

Till sist kan vi också nämna att det inte står klart exakt när han kommer kunna leda laget, vilket beror på att arbetstillstånd och dylikt ska lösas. Vi kan i alla fall inte räkna med att det blir så tidigt som till helgens möte med Chelsea.