Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Death by Chelsea?

Manchester United v Leeds United - Premier League

Först och främst, hej! Vad trevligt att vi, alltså Mussbloggen (det vill säga jag, Lisa, och min soulmate tillika bloggkollega, Mats) fått flytta in här på hemsidan. Mycket angenämt. För oss alltså. För er som inte brukar läsa Mussbloggen blir det väl eventuellt en vulgär chock och ett depressivt uppvaknande, men ni kommer vänja er.

Annars då? Söndag, matchdag och Chelsea. Ska inte ljuga för er kära vänner, det är inte med någon större tillförsikt jag tar mig an mina matchdagsrutiner idag. Om känslan hittills den här säsongen har varit att man levt i ett vakuum, i någon slags tomhet i väntan på bättre tider, så har den förstärkts ytterligare sedan vår nya interim-manager blev klar. Som det verkar kommer det dröja ytterligare ett par dagar tag tills Rangnick är på plats och good to go, och eftersom Solskjærs team, med Carrick i spetsen, fortfarande är i tjänst så blir det ju lite som att sitta fast mitt emellan. Enda skillnaden är ju att det blir Carrick som står vid sidlinjen istället för Solgutten.

Vilket också har lett till en märklig ilska hos vissa supportrar de senaste dagarna. Personligen blir jag förvånad över det totala rage som råder hos vissa, totalt rasande över att Solskjær är borta men att hans team är kvar. ”DÅ BLIR DET JU INGA FÖRÄNDRINGAR.” Medan jag då känner lite.. vad trodde ni skulle hända? Ole fick kicken efter matchen mot Watford på söndagen, vilket många vid det laget krävde, men sedan hade vi en viktig match mot Villareal redan på tisdagen. Skulle vi dyka upp utan tränare då tänkte ni? Givetvis finns det väl ingen som ser Carrick som ett alternativ i längden, men självklart behövde vi behålla någon tills en ny tränare var klar, och det kanske blir svårt att lösa på typ EN dag. Mycket märklig attityd att vägra acceptera detta.

Och på tal om Ralf Rangnick. Det är ju riktigt roligt att läsa om denna mans fotbollsfilosofi. I hela ryktesbonanzan kring vem som blir ny manager för United har hans namn gått lite under radarn, kanske just för att han inte är en av de större tränarprofilerna. Vi har de senaste veckorna, då det på allvar började knorras om att kicka Ole, förknippats med gubbar som Conte, Ten Hag, Zidane, Pochettino och (gud fan förbjude) Brendan Rodgers. Men klubben gjorde alla förvånade genom att fatta det kloka beslutet att anställa Ralf Rangnick istället, och bland fotbollsfolk Europa runt är hans namn både känt och respekterat. Han verkar snarare vara en fotbollstaktisk nörd än en stor, gapig besserwisser med massivt ego, och detta tror jag är precis vad vi behöver. Medan Solskjær kritiserades för att sakna taktisk struktur och tydlig spelidé är detta något som litegrann ses som Rangnicks signum, och det är nog det jag gillar mest med valet av honom. Dessutom känns ju upplägget smått fantastiskt. Är glatt förvånad att vi inte slängde ett femårskontrakt i skallen på typ Conte, only to watch him crash and burn, utan faktiskt tog ett väl avvägt beslut för en gångs skull, även om det förmodligen bara var en tursam slump. Som ni säkert redan har koll på ska Rangnick efter sin period som interim stanna i någon form av ”rådgivande” roll, sannolikt kring den fotbollstaktiska biten, och det tror jag är precis vad som behövs, då detta generellt är något vi saknar i klubbens styre. Woodward skulle antagligen inte känna igen en fotboll om man så drog iväg en sträckt vrist rakt i ansiktet på honom, så det kan nog bli en stor trygghet för nästkommande tränare. Som förresten just nu förväntas bli Pochettino, på längre basis. Kan nog bli bra detta, även om jag personligen skulle föredra Ten Hag framför Poch. Men är som sagt väldigt positivt överraskad av sundheten i detta upplägg, trots allt.

Men först har vi Chelsea att ta oss an, och antagligen blir det ingen rolig uppgift. Chelsea under Tuschel är löjligt organiserade och ja.. det är ju inte vi. Magsåret växer ytterligare några centimeter när man tänker på hur Maguire och co ska lösa detta. Kanske har Carrick ett ess i rockärmen, eller så går det bara som vanligt. Jag känner nog att allt som inte är ett fiasko idag får ses som en bonus, och när vår nya tränare är på plats börjar omstarten. Vi kommer såklart snacka mycket mer om Rangnick, men idag nöjer vi oss såhär.

UTFR.