Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Effektivt och turligt och United 2021

Två bortamatcher – noll förluster.

Michael Carrick gjorde det han var ombedd att göra som tillfällig Unitedmanager.

Kryss på Stamford Bridge hade inte varit fy skam ens en “normal” säsong. 

Bäst:

 • United har nu vunnit mot Europa League-mästarna och tagit poäng mot Champions League-mästarna. På bortaplan. Inom en vecka. Vi skickar inte iväg några fyrverkerier och ställer oss i givakt efter detta, men det ska ställas i relation till utklassningarna United drabbats av mot de andra topplagen för bara några veckor sen.
 • De Gea. Var visserligen chanslös på Jorginhos straff, men två räddningar av yppersta världsklass räddade Uniteds poäng. Ska till en monstruös andra halva av säsongen av någon annan i laget för att spanjoren inte inkasserar ytterligare en Årets spelare i United.

 

Överraskande:

 • Carrick (eller Rangnick om man ska tro Gary Neville) valde att ställa upp med samtliga defensiva mittfältare mot Chelsea. Ett slags McFredIc ställde sig redo på Stamford Bridge. Och även om det är lika sexigt som att se målarfärg torka så var det hyfsat effektivt. Fred vägde som vanligt lite för lätt i vissa situationer, men brassen, skotten och serben gjorde ett överraskande gott dagsverke sett över 90 minuter.
 • Jadon Sancho hade inte gjort en enda poäng i Unitedtröjan när förra veckan inleddes. När den avslutades stod han på 2+0. Tack och lov att han inte passade Rashford som var så entusiastisk över friläget att han var fem meter offside. 
 • Bailly-Lindelöf har inte varit något recept för framgång, men trots att Chelsea hade en hel del chanser att ta hem tre poäng såg det udda mittbacksparet oväntat bra ut tillsammans. Kanske med tanke på att man hade tre hemåtjobbande centrala mittfältare som understöd. 

 

Frågetecken:

 • Ronaldo på bänken var inte första gången den här säsongen (och sannolikt inte sista). Med bara tre spelare med offensiven som sin primära talang i startelvan var inte portugisen betrodd och frågan är hur mycket det kommer att störa – eller redan stör – lagmoralen i United? Oavsett vad man tycker eller tänker om Ronaldos arbetsinsats (jag tycker att den är helt okej) så är han ändå Uniteds allra största målskytt och avkräver alltid ett par extra ögon från motståndarförsvararna. 
 • Vad har hänt med Bruno? Han gjorde ett piggt inhopp mot Villarreal men de två senaste ligainsatserna har varit på gränsen till katastrofala. Behöver vila?
 • United spelade med en annan press än tidigare och med tanke på vem som kommer in som interim manager var det väl lika bra att köra igång. Däremot var det iögonfallande att se hur ofta spelarna pressade osynkat. 
 • Medan bytena i Spanien senast var effektiva deluxe, var de knappast så mot Chelsea. Att det bara tog tre minuter från att Sancho gick ut till att hemmalaget kunde kvittera var kanske en slump, men att plocka både Sancho och Rashford när Chelsea skulle trycka upp laget ännu högre i kvitteringsjakten var märkligt. 

 

Sist:

 • Om ni fick välja en spelare på planen som fick chansen Fred fick i slutminuterna så hade ni nog valt i princip vem som helst av de övriga tio i laget. Brassens fotbollshjärna smälte i realtid där när han ödmjukt nog gav tillbaka bollen till Mendy med ett finfint uppvärmningsskott i midjehöjd.
 • Poäng på Stamford Bridge var väl okej sett till alla omständigheter. Men Arsenal hemma på torsdag ska bara vara tre. Allt annat är tillbaka på ruta ett. För vi ska inte glömma att United, en tredjedel in på säsongen, är på åttonde plats i ligan. På samma poäng som Brighton. Med minus i målskillnad.