Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Han leder laget mot Young Boys / Speltid att vänta för Amad & Elanga?

Ikväll väntar Young Boys i den avslutande gruppspelsmatchen i Champions League och det blir Nemanja Matic som får bära kaptensbindeln. Dessutom har Ralf Rangnick hintat om speltid i matchen för två av lagets unga yttrar. Det och mycket mer behandlas i dagens nyhetssvep.

Nemanja Matic med kaptensbindeln

Den serbiska mittfältaren kommer att leda ut laget i matchen mot Young Boys. Det bekräftade Ralf Rangnick under presskonferensen inför matchen.

Det tyder på att varken Harry Maguire eller Bruno Fernandes kommer finnas med från start i matchen. Ingen direkt överraskning där kanske.

Stor rotation att vänta

Under presskonferensen hintade även den tyska tränaren om speltid för de spelare som inte fått så mycket av den varan under hösten. Däribland Juan Mata och Jesse Lingard.

Mason Greenwood kommer att starta efter frånvaron med Covid. Dessutom hintade Rangnick om speltid för både Amad och Anthony Elanga.

Elanga fick som bekant hoppa in i matchen mot Crystal Palace medan Amad på grund av skada inte spelat någonting för A-laget den här säsongen.

Flera ynglingar adderade till CL-truppen

Charlie Wellens, Charlie Savage, Zidane Iqbal, Sam Mather, Björn Hardley och Shola Shoretire har alla sex ynglingar blivit adderade till Uniteds B-truppslista till Champions League.

Kortfattat innebär det att alla sex är tillgängliga för spel i den avslutande matchen mot Young Boys.

Shoretire har som bekant redan fått debutera för A-laget. Det har dock ingen annan av de ovan nämnda spelarna. Det innebär att vi ikväll kan få bevittna en ny debutant dra på sig United-tröjan i A-lagssammanhang för första gången. Det är kul!