Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Dags att ta nästa steg / McTominay om Rangnick / Pogba minst en månad bort

Fredagens nyhetssvep tar sikte på morgondagens match mot Norwich och ger aktuella uppdateringar från dagens presskonferens. Bland annat fick vi höra att Rangnick nu vill se nästa steg efter vinsten mot Crystal Palace. I övrigt fick vi höra att Paul Pogba är minst en månad från spel och att det finns frågetecken på Matic och Wan-Bissaka inför matchen i morgon. Vi rapporterar också om att Anthony Elanga blir kvar i United under Sveriges januariturné och att nya mittfältsrykten är på tapeten. 

Dags för nästa steg

På dagens presskonferens betonade Ralf Rangnick att matchen mot Crystal Palace var ett framsteg. Matchen mot Norwich omnämnde han som en utmaning och visst är alla lag i Premier Leauge en svår nöt att knäcka. Andra saker som framkom på dagens presskonferens är följande:

  • På frågan om alla som vilades senast kommer att spela mot Norwich svarade Rangnick att majoriteten kommer att spela.
  • Aron Wan-Bissaka är ett frågetecken inför morgondagens match, utvärdering sker nu under fredag förmiddag. Förutom Wan-Bissaka gäller frågetecken även för Matic (förkylning), Raphael Varane, Edinson Cavani och Anthony Martial. De tre sistnämnda verkar inte vara aktuella för spel.
  • En som definitivt är borta är Pogba. Rangnick refererade till att de båda har talats vid. Pogba är i Dubai och kommer inte vara redo för spel de närmaste veckorna. Snarare kommer det krävas några veckor ytterligare för att få honom i form. Han förväntas komma tillbaka till Manchester under kvällen.
  • Rangnick var ganska nöjd med lagets insats mot Young Boys även om det var många nya.
  • Om målvaktssituationen betonade Rangnick att han har ”tre mycket bra målvakter, om inte fyra eller fem”. Han gjorde dock klart att de Gea är första valet just nu. Någon/några av dem kan vara aktuella för utlån  i januari
  • Han lär känna alla spelare successivt och säger det finns en bred trupp. Det kan ändå vara aktuellt med utlån och värvningar i januarifönstret. Han betonade dock att det är för tidigt att prata om eventuella värvningar.

McTominay om Rangnick

Scott McTominay har pratat med Sky Sports om Ralf Rangnick och betonat att den nye managern vet vad han vill och är väldigt tydlig och rak, ”han är inte blyg för att säga det han vill”.  Det är lätt att instämma av det vi hört på presskonferenser hittills. McTominay säger att det behövs mer tid för att utvärdera tiden under Rangnick men att spelarna lyssnar och lär till nya idéer nu.

Nya Sillyrykten

Den eviga följetongen om mittfältsrykten in till United har fått förnyad intensitet efter Rangnicks ankomst. Källan är ESPN som beskriver att Rangnicks ska ha talat om intressanta värvningar med klubbens företrädare när han anlände till Manchester. Namn som nämns och som delvis varit på tapeten förut är Kalvin Philips, Amadou Haidara (Leipzig) och Jude Bellingham.

Ett annat rykte som funnits tidigare är att Anthony Martial önskar att lämna United i januarifönstret. Möjligen är det bra för alla parter, men det återstår att se hur det blir. Även Donny van de Beek är involverad i liknande rykten.

Iqbal historisk

I onsdagens match mot Young Boys var det flera unga talanger som fick chansen. En av dem som också skapade historia var Zidane Iqbal. Det är nämligen den förste sydasiatiske spelare född i England som representerar Uniteds seniorlag. Iqbal är alltså uppvuxen i Manchester, i området Whalley Range, men har en far från Pakistan och mor från Irak. Som vi vet representerar han också Irak i landslagsspel.

Iqbal skriver själv på twitter att det är en oerhörd ära att få göra denna debut. Han tackar sin familj, vänner och ledare.

Elanga stoppas av United

Anthony Elanga blir kvar i United under Sveriges januariturné. Det är förstås lite synd för alla som följer svenska landslaget men samtidigt bra för Elanga nu när han börjar få speltid i United.

U18 möter Reading vid vinst

U18 ska spela i FA-cupen för juniorer på måndag. Vid vinst väntar Reading i nästa omgång.