Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Brentford - Manchester United uppskjuten
Premier League bekräftar att det inte blir någon match på tisdagen

Det blir ingen match mot Brentford för Manchester United idag (tisdag). Detta bekräftades precis före midnatt på måndagen engelsk tid. Nytt datum för matchen bekräftats vid ett senare tillfälle.

Spelare och ledare i Manchester United testade positivt, genom LFT-test, för coronaviruset på söndagen. De positiva resultaten bekräftades därefter genom PCR-test, som är mer tillförlitliga. Till följd av detta stängde Manchester United på måndagen sin träningsanläggning för a-lagstruppen (damlaget och ungdomslagen tränar i separata bubblor, varför deras verksamhet fortlöper).

Därefter följde – onödigt långa – diskussioner mellan Manchester United och Premier League, där United vädjade till ligan om att matchen skulle bli uppskjuten. I väntan på besked sköt United även upp sin resa till London.

Slutligen kom så beskedet från Premier League, det blir ingen match på tisdagen. Det var Premier Leagues styrelse som fattade beslutet efter vägledning från medicinska rådgivare.

”Manchester United ångrar den olägenhet som covid-19 har orsakat Brentford FC och båda klubbarnas fans,” skriver United i ett uttalande. United bekräftar i uttalandet att klubben ville att matchen skulle bli uppskjuten.

På sin hemsida skriver Brentford att klubben ”respekterar Premier League beslut” och att ”hälsa och säkerhet för båda klubbarnas spelare och ledare alltid måste komma först”.

Det är uppseendeväckande att beskedet kommer så sent. Som så ofta är det supportrarna som hamnar i kläm. Framför allt drabbas alla Unitedsupportrar som hade bokat resa till London.

Vi hoppas att de i Uniteds organisation som har smittats mår bra efter omständigheterna och att de tillfrisknar snabbt.