Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
19 smittade i United / Oklarheter kring helgens omgång

Matchen mot Brentford i tisdags blev inställd och det råder fortsatta tveksamheter kring hur det blir med matchen mot Brighton på lördag. Dessutom har det konstaterats hur många som testats positivt hos Manchester United. Det och lite annat behandlas i torsdagens nyhetssvep.

Stort antal smittade i United

Matchen mot Brighton fick ställas in på grund av smittospridning i Manchester United och även träningsanläggningen fick stänga.

Nu kommer den ansedda journalisten James Ducker från The Telegraph med oroande uppgifter. Enligt Ducker är det hela 19 personer i Uniteds organisation som testats positivt för Covid-19.

Enligt uppgifterna är dock inte alla de smittade del av A-truppen. Men ändå, det är en hög siffra.

Matchen mot Brighton i farozonen

Om det inte fanns frågetecken om matchen på lördag kommer spelas innan uppgifterna om 19 smittade i United finns det definitivt det efter.

På lördag väntar Brighton hemma på Old Trafford. Och det är inte bara i United som smittan har spridits. Även Brighton har ett flertal spelare och ledare som testats positivt och efter förlusten mot Wolves igår var Graham Potter tveksam till Premier Leagues agerande.

Jag vet inte hur länge vi kan fortsätta på den inslagna vägen. Vi alla vill att fotbollen ska fortsätta vara igång. Men det är klart att människors hälsa går i första hand.

Graham Potter

BBC-journalisten Simon Stone fyller i angående Brightons situation.

”Ställ in omgången”

Det är ord från Brentford-tränaren Thomas Frank. Dansken anser att helgens omgång inte borde spelas, att alla matcher ställs in.

På det sättet kommer klubbarna med högt antal Covid-smittor i fas och hamnar inte så långt efter de klubbar som inte fått någon match inställd. Dessutom får de några dagar att se över situationen och hur de ska hantera smittospridningen, menar dansken.

Hannibal man of the match – igen

Hannibal Mejbri fortsätter att imponera för sitt Tunisien. I 1-0 vinsten mot Egyptien tilldelades mittfältaren pris som matchens bästa spelare. Igen.