Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Klar för Ipswich Town
Kieran McKenna lämnar Manchester United

Kieran McKennas tid som tränare i Manchester United är över. Den 35-åriga nordirländaren fortsätter karriären som manager för Ipswich Town.

McKenna kom till United den 1 september 2016. Då tog han över som ansvarig för juniorlaget. Under José Mourinhos ledning fick han sedan en plats i a-lagets ledarstab och där blev han sedan kvar under Ole Gunnar Solskjaer och Ralf Rangnick. Nu är emellertid tiden kommen för McKenna att se om han kan flyga på egen hand.

Även Martyn Pert lämnar nu Manchester United. Pert blir assisterande manager till McKenna i Ipswich.

För närvarande ligger Ipswich tolva i League One, med nio poäng upp till den sista playoffplatsen.

Kieran McKenna säger:

Det har varit en stor ära att jobba för Manchester United de senaste fem åren. När jag kom hit som huvudtränare för U18 hade jag privilegiet att jobba inom ett världsledande utvecklingssystem, där jag tränade exceptionell talang i en verkligt fantastisk omgivning.

Jag kommer alltid att vara tacksam till José Mourinho och Ole Gunnar Solskjaer. Jag har lärt mig så mycket de senaste fyra åren och det har varit en glädje att vara en del av sådan hängiven grupp av ledare. Jag skulle vilja tacka Ralf Rangnick. jag har verkligen trivts under den korta tiden jag har jobbat med honom och jag uppskattar verkligen den förståelse han har visat under den här processen.

Från början av min tränarkarriär har det alltid varit min slutgiltiga ambition att gå vidare till ett jobb som manager och nu har jag en fantastisk möjlighet att göra det i Ipswich Town, en otrolig klubb med en fantastisk historia.

Jag vill tacka ledarna och spelarna som jag har jobbat med under åren och jag önskar, givetvis, Ralf och den här otroliga klubben all lycka i framtiden.

John Murtough, fotbollschef, säger:

Kieran är en otroligt talangfull tränare som har varit en verklig tillgång för klubben under hans tid här.

När han jobbade med U18 var han bidragande till många av våra unga spelares utveckling, spelare som sedan gick vidare och blev ordinarie i a-laget. Han gick sedan vidare och blev en nyckeldel av a-lagets ledarstab, där hans detaljerade angreppssätt och hans orubbliga hårda arbete har varit värdesatt och viktigt.

Nu har han chansen att skapa sin egen väg som en manager och alla i Manchester United önskar honom all lycka.

Vi önskar Kieran McKenna lycka till Ipswich Town!